Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin en büyük imam-hatip okuluna kahraman astsubayın adı verildi

Türkiye’nin en büyük imam-hatip okulu olan Canik Galip Öztürk Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin adı "Şehit Ömer Halisdemir" olarak değiştirildi. Hem 15 Temmuz darbe girişiminin kahramanlarından Şehit Başçavuş’un ismi yaşayacak hem de...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2016 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2016 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin en büyük imam-hatip okuluna kahraman astsubayın adı verildi
Türkiye’nin en büyük imam-hatip okulu olan Canik Galip Öztürk Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin adı "Şehit Ömer Halisdemir" olarak değiştirildi. Hem 15 Temmuz darbe girişiminin kahramanlarından Şehit Başçavuş’un ismi yaşayacak hem de yeni Ömer Halisdemirler yetişecek.
15 Temmuz’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ/PDY) darbe girişimi sırasında darbe yanlısı hain generalin ve bir grup askerin Ankara’daki Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı basarak ele geçirmek istemesi üzerine, saniyeler sonra öleceğini bile bile cuntacı komutanı alnından vurmasının ardından 30 kurşunla vurularak şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adı, iş adamı Galip Öztürk ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in fikir birliği ile Canik 15 Temmuz Ömer Halisdemir Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak değiştirildi.
Okulda düzenlenen törene Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, Metro Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Tan ve çok sayıda davetli katıldı.
Tan: “Umarım bu okul Ömer Halisdemir ruhuna sahip nice nesiller yetiştirir”
Törende açılış konuşmasını yapan Metro Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Tan, “Bu okulun ilk isim hakkı olarak yapılmasında büyük katkılarından dolayı Galip Öztürk Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak ismini belirlemiştik. 15 Temmuz’da ülkemiz çok ciddi bir kalkışmanın, terörist bir kalkışmanın altından alnının akıyla çıkmıştır. Fakat biz bu süreci yaşarken burada katkılarına çok dualarına ihtiyacı olduğumuz insanların yanında kendilerini feda ederek bu milletin ayakta kalmasına vesile olan insanlarda vardı. Bir gün bu darbe girişiminden sonra Galip Öztürk beni aradı. Samsun’a çok güzel bir İmam Hatip Lisesi yaptırdıklarını ve devamında da çok büyük bir kampüs olacağı yerin ismini kendi adı yerine Astsubay Ömer Halisdemir olarak değiştirilmesini istedi. Bizde gerekli girişimleri yaptıktan sonra okulun bugün ismini tabelada da resmen değiştirdik. Umarım bu imam hatip lisesi Ömer Halisdemir ruhuna sahip nice nesiller yetiştirecek evlatlar yetiştirir. Bizlerde onlarla gurur duyarız” dedi.
“FETÖ ile mücadelemiz sürecek”
Şehit Ömer Halisdemir’in 15 Temmuz darbe gecesinde vatanı, milleti ve bayrağı için saniyeler sonra öleceğini bile bile büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Ömer Halisdemir ile 240 şehidimiz ebedi olarak kalbimizde yaşayacak ve şehitlerimizi asla unutturmayacağız. Ancak bu şehirde tek bir FETÖ/PDY terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Aksi takdirde şehitlerimize ve vatanımıza karşı görevimizi yerine getirmemiş sayılırız” diye konuştu.
“Hainleri ihbar edin, korkmayın”
Hainler temizlenene kadar şehrin normalleşmesine müsaade etmeyeceklerini dile getiren Başkan Genç, “Bu hain örgüt şehrimizde siyaset, bürokrasi ve ticaret ayağından temizlenene kadar bu şehir normalleşemez. Sayın Cumhurbaşkanımız halkımızdan kim olursa olsun, aynı apartmanda da otursa hainlerin ihbar edilmesini istedi. Bu hainleri bu şehirden hep birlikte temizleyeceğiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin mücadelesine destek vereceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Hainleri ihbar edenleri ve hainlerle mücadele edenleri susturmaya çalışanlar karşısında bizi ve bu aziz milleti bulacaktır. Hainler mutlaka ihbar edilmeli. Bu bir vatan görevidir" şeklinde konuştu.
Resmi başvurusu 2 Ağustos’ta yapıldı
Okulun adının değiştirilmesi için 2 Ağustos’ta resmi başvuruyu yaptıklarına işaret eden Başkan Genç, "31 Temmuz’da eşim ve çocuklarımla evde otururken şehit Başçavuş Ömer Halisdemir’in adını yaşatmak üzere ’Canik’te yapımı süren Fatih İmam-Hatip Ortaokulu’na verebilir miyiz’ diye düşündük. Ancak o okulun bu isme küçük geleceğini düşündük. Hemen ardından işadamı sayın Galip Öztürk Bey aradı ve kendi adını taşıyan Türkiye’nin en büyük imam-hatip lisesi olan Canik Galip Öztürk Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin adını Şehit Ömer Halisdemir olarak değiştirilmesini istediğini söyledi. Çok güzel bir tevafuk oldu. Aynı şeyi düşünmüşüz. 2 Ağustos’ta da isim değişikliği için resmi başvurumuzu yaptık. Bu anlamlı davranışından dolayı Sayın Galip Öztürk’e çok teşekkür ediyorum. Bu isim bu okula çok yakıştı" ifadelerini kullandı.
“Yeni Ömer Halisdemirler yetişecek”
Okula şehit başçavuşun adını vermelerindeki amacın yeni Ömer Halisdemirler yetişmesini sağlamak olduğunu kaydeden Başkan Genç, "Amacımız 15 Temmuz şehitlerimizi unutturmamak, 15 Temmuz’un önemini gençlerimize anımsatmak ve Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nden yeni Ömer Halisdemirler yetişmesini sağlamaktır. İnşallah bu kampüs bittiğinde Türkiye’nin en güzel eğitim kampüsü olacak. Buradan yüzlerce, binlerce Ömer’ler yetişecek" açıklamasını yaptı.
15 Temmuz Ömer Halisdemir Anadolu İmam-Hatip Lisesi, 40 dönümlük arazi üzerine kurulu ve 80 derslikte oluşuyor. İleriki günlerde de 350 kişilik bir pansiyon, cami ve spor kültür merkezleri de yapılarak Mehmet Akif Ersoy Eğitim Kampüsü olacağı belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.