Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin Einstein’ı Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

ABD’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden "Türkiye’nin Einstein’ı" olarak bilinen Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu için Caddebostan Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.Türkiye’nin Einstein’ı olarak bilinen 81 yaşındaki Prof....

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2015 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2015 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden "Türkiye’nin Einstein’ı" olarak bilinen Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu için Caddebostan Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.
Türkiye’nin Einstein’ı olarak bilinen 81 yaşındaki Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Prof. Sinanoğlu’nun hayatını kaybettiği açıklaması, Washington’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan gelmişti. Sinanoğlu için için Caddebostan Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Törene Sinanoğlu’nun oğlu Karacabey Sinanoğlu, manevi kızı Aylin Yavaş Bozkurt, yeğeni Pınar Afşar ve Aydın Can Aral, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Faruk Yiğit, Gazeteci-yazar Hulki Cevizoğlu ve çok sayıda seveni katıldı. Törene çok sayıda siyasinin çelenk gönderdiği görüldü.
“LÜTFEN ONU UNUTMAYIN”
Sinanoğlu’nun oğlu Karacabey Sinanoğlu, İngilizce olarak, “O benim hayatımda ilk öğretmenimdi. Lütfen onu unutmayın. Babam büyük hocaydı” dedi.
Yeğeni Pınar Afşar da, “Herkese çok teşekkür ediyorum. Dayım ’Öp benim elimi’ derdi. Çünkü eli öpülesiyeydi. Kültürümüze çok bağlıydı” diye konuştu.
Manevi kızı Aylin Yavaş Bozkurt da başsağlığı dileyerek, “Bizlere ve tüm bilim dünyasına vermiş olduğu ışık için sonsuz teşekkür ediyorum. Bilim için ülkemiz için aldığımız mirası korumak için ant içiyorum” şeklinde konuştu.
Törene katılan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ise, “Bir Türkçe savaşçısı. Kendisini saygıyla, rahmetle anıyorum” dedi.
İstanbul Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma töreninin ardından Sinanoğlu, öğle namazını müteakiben Şakirin Camii’nde kılınacak cenaze namazından sonra Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.