Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin AFAD İle Ekvator’a Yardımı 1 Milyon TL’yi Aşacak

İhtiyaç analizi için Ekvator yetkilileri ile yaptığı istişareleri sürdüren AFAD İnsani Yardım Ekibi, Türkiye’nin yapacağı yardımın içeriğini belirledi.Başbakanlık AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre; AFAD’ın yardım planlaması,...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 08:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İhtiyaç analizi için Ekvator yetkilileri ile yaptığı istişareleri sürdüren AFAD İnsani Yardım Ekibi, Türkiye’nin yapacağı yardımın içeriğini belirledi.
Başbakanlık AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre; AFAD’ın yardım planlaması, bin 500 gıda kolisi, bin 500 hijyen kiti ile150 mobil tuvalet ve temizlik ünitesinden oluşuyor. AFAD’ın Türkiye adına Ekvatorlu depremzedelere ulaştıracağı yardımın miktarı 1 milyon TL’yi aşacak. Böylece Türkiye, verdiği taahhütten daha fazla insani yardımı AFAD ile Ekvatorlu afetzedelere götürecek.
26 Nisan 2016, Quito-Ekvator/ AFAD İnsani Yardım Ekibi, ülkenin başkenti Quito’da (Kito) ‘Ekvator Ulusal Risk Azaltma Sekreterliği (SNGR)’ ve ‘Entegre Güvenlik Servisi 911 (ECU 911)’ yetkilileri ile ihtiyaç tespiti için yaptığı istişareleri sürdürüyor. AFAD’ın Türkiye adına Ekvator’a yapacağı yardımın içeriği, şimdiye kadarki görüşmelere dayanarak, tespit edildi. Yardımların miktarı, Türkiye’nin yaşanan deprem sonrası Ekvator’a verdiği taahhütün üzerine çıkacak ve 1 milyon TL’yi aşacak.
YARDIMIN İÇERİĞİ BÖLGE HALKININ ALIŞKANLIKLARINA GÖRE BELİRLENDİ
Deprem bölgesinde özellikle tuvalet ve kişisel temizlik ihtiyaçları için üniteler gerektiği bilgisi üzerine AFAD İnsani Yardım Ekibi, 150 mobil tuvalet ve temizlik ünitesi temin etmek için planlama yaptı. Hijyenik malzemelerin de bölgedeki başlıca ihtiyaçlar arasında yer aldığı bilgisi üzerine 1.500 hijyen kitinin içeriği belirlendi. bin 500 gıda kolisinde yer alacak yiyecekler, bölge halkının beslenme alışkanlıklarına göre tespit edildi.
Planlanan gıda kolilerinin içerisinde, 5 konserve sardalya, 5 kg. pirinç, 2 kg. yeşil mercimek, 3 kg. makarna, 2 kg. süt tozu, 5 kg. şeker ve 5 konserve ton balığı olacak. Hazırlanacak hijyen kitleri ise kadınlar için 1 paket hijyenik gereç, 1 paket çocuk bezi, 2 paket ıslak mendil, diş macunu ile 4 adet diş fırçası ve 3 adet sabundan oluşacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.