Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’den Çad’a Ramazan Ayında İnsani Yardım

Çad’da yaşanan aşırı kuraklığın ve iç savaşın sebep olduğu insani drama seyirci kalmayan Türkiye, Çad’a 128 tonluk gıda yardımında bulunacak.Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan yazılı açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çad’da yaşanan aşırı kuraklığın ve iç savaşın sebep olduğu insani drama seyirci kalmayan Türkiye, Çad’a 128 tonluk gıda yardımında bulunacak.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla harekete geçen AFAD’ın Uluslararası Yardımlar Ekibi, Ramazan ayında gıda yardımı ulaştırmak üzere bölgeye ulaştı. Çad’da aşırı kuraklık ve iç savaş nedeniyle acil insani yardıma muhtaç durumda bulunan mülteciler için harekete geçen Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 8 bin mülteci aileye 128 ton gıda yardımı yapacak. Türkiye’nin kalkınma odaklı insani yardım yaklaşımına uygun olarak AFAD’ın Uluslararası Yardımlar Ekibi, gıda kolilerini yerelden temin usulüyle hazırlayacak, bölge ekonomisinin kalkınmasına destek olacak” denildi.
8 bin aileye ulaşacak olan 128 tonluk gıda yardımının yaklaşık 28 bin mültecinin 1 aylık gıda yardımını karşılayacağı belirtilen açıklamada, “Gıda kolileri Çad’ın Gore bölgesinde BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) kurduğu Dosseye, Doholo, Gondje ve Amboko kamplarında yaşayan Müslüman ve Hristiyan mültecilere hızlı bir şekilde teslim edilecek. Değeri 1 milyon TL’yi bulacak olan yardımlar, Türkiye’nin din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin zor durumda bulunan herkesin yanında olduğunu bir kez daha göstermiş olacak. Gıda kolilerinde bölge halkının beslenme alışkanlıklarına uygun olarak 3 kilo şeker, 5 kilo pirinç, 5 kilo un, 2 litre yağ, 1 kilo makarna ve 1 kutu salça olması planlanıyor” ifadelerine yer verildi.
Dünyanın farklı bölgelerinde doğal ve insan kaynaklı afetlerin mağdur ettiği insanlara yardım ulaştıran AFAD’ın deneyimli Uluslararası Yardımlar Ekibi, daha önce de Nepal, Ekvator, Yemen, Malezya gibi pek çok ülkede görev almıştı. Adını bir zamanlar Afrika’nın ikinci büyük gölü iken şimdi normal büyüklüğünün ancak yüzde 10’u kadar olan Çad Gölü’nden alan ülke, Afrika’nın ölü kalbi olarak tanımlanıyor. Çad ve çevre ülkelerdeki çatışmalar, kuraklık, altyapı sisteminin yokluğu ve politik kargaşalar Çad’ın ekonomik kalkınmasını olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.