Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’den Azerbaycan’a fidan ihraç edilecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Azerbaycan’a fidan ihraç etmeye hazırlanırken, Türkiye’nin dünya boylu fidan ticaretinde yerini alması için ilk adım da atılıyor.Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında,...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2017 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2017 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’den Azerbaycan’a fidan ihraç edilecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Azerbaycan’a fidan ihraç etmeye hazırlanırken, Türkiye’nin dünya boylu fidan ticaretinde yerini alması için ilk adım da atılıyor.

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Azerbaycan’a 3 metrelik 300 adet rootballı karaçam fidanı ihraç edilecek. Kastamonu’nun Daday ilçesinde özenle yetiştirilen karaçam fidanlarının söküm makinesi ile sökümü yapılarak, Sakarya’da ihracatı gerçekleştirecek olan firmaya teslim edildi.

“Türkiye ticarette hak ettiği yere gelecek”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye’yi fidan ticaretinde hak ettiği konuma getireceklerini belirterek, “Son 14 yılda izlediğimiz politikalar ile Türkiye’yi canlı fidan ihracatçısı bir ülke konumuna taşıdık. Yıl sonuna kadar 500 adet daha boylu fidan ihraç etmeyi planlıyoruz. Bu ihraçla yöre insanı ekonomik gelir elde edecek ve milli ekonomiye büyük katkı sağlanacak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.