Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'ye nasıl geldi?

Reina'da 39 kişiyi katleden teröristin konumu belirleyen emniyet güçleri, 3 gün boyunca hazırlık yaptı. Operasyonda terörist Abdulkadir Masharipov yakalanırken yanında bulunan erkeğin Iraklı olduğu belirtildi. Operasyonlarda 50 kişi gözaltına alındı. Reina'ya saldıran terörist Ebu Muhammed El Horasani kod adlı Özbekistan vatandaşı 33 yaşındaki Abdulkadir Masharipov'un ganistan ve Pakistan'da 2 yıl eğitim aldığı belirtildi. Terörist, Türkiye'ye İran üzerinden kaçak yollarla girdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2017 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2017 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye'ye nasıl geldi?

Yılbaşı gecesi Reina'da 39 kişiyi katleden terörist Abdulkadir Masharipov'un yakalandığı operasyonun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Edinilen bilgilere göre; Reina'yı kana bulayan terörist 3 gün önce Esenyurt'ta terörist arkadaşı Ebu Muhammed kod adlı terörist arkadaşının yanına gitti. Teröristin Esenyurt'taki konumunu belirleyen emniyet güçleri, bölgeyi adeta abluka altına aldı ve 3 gün boyunca hazırlık yaptı. Saatlerin 00.15'i gösterdiği anda operasyona başlayan emniyet güçleri, 2 teröristi sağ olarak ele geçirdi. Teröristin son fotoğrafından anlaşıldığına göre; Abdulkadir Masharipov polise direndi ve bu sırada boğuşma oldu.

50 GÖZALTI VAR, TERÖRİSTİN YANINDAKİ ADAM IRAKLI

İstanbul Valisi Vahip Şahin, Reina saldırganının yakalandığı operasyonla ilgili "Şu anda 50 gözaltı var. Bu gözaltılardan 2 kişi de geçtiğimiz günlerde tutuklandı" dedi.  Şahin, "Terörist ile birlikte bir Iraklı erkek şahıs, 3 bayan değişik ülkelerden, ele geçirilmiş durumda. Daha dün akşam alındıkları için değerlendiriliyor ama örgüt bağlantısı olması ihtimali çok yüksek. Oraya son 3 gün içinde geldiği değerlendiriliyor" diye konuştu.

TERÖRİSTLE İLGİLİ BİLGİLER

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre; terörist 3 gündür Esenyurt'ta takip ediliyordu.  Özbekistan doğumlu, evli ve 2 çocuğu bulunan Tacik uyruklu Maşaripov Masharipov, DEAŞ'ın Suriye'deki unsurlarıyla irtibatlıydı. Afganistan ve Pakistan'da 2 yıl eğitim alan teröristin İran üzerinden kaçak yollarla Türkiye'ye girdiği tahmin ediliyor. Masharipov, 16 Aralık'ta Konya'dan karayoluyla İstanbul'a geldi. Teröristin bildiği diller ise Özbekçe, Rusça, Arapça, Çince ve Türkçe. Terörist, Özbekistan'da da aranıyordu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.