Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Ve Azerbaycan’lı Eski Askerler Kucaklaştı

Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek ile Azerbaycan İrevan Devlet Dram Tiyatrosu Başkanı İftihar Piriyev’in başlatmış olduğu, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki Dev Kardeşlik ve Candaşlık Projesi büyük adımlarla devam...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Ve Azerbaycan’lı Eski Askerler Kucaklaştı
Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek ile Azerbaycan İrevan Devlet Dram Tiyatrosu Başkanı İftihar Piriyev’in başlatmış olduğu, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki Dev Kardeşlik ve Candaşlık Projesi büyük adımlarla devam ediyor. İkinci adımda Türkiye ve Azerbaycan emekli subaylar ile muharip gazileri kucaklaştılar.
Projenin ikinci aşaması, aynı zamanda Emekli Tabip Kıdemli Albay olan Prof. Dr. İbrahim Öztek ile Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Nezdinde Terhis Olunmuş Harpçilerin Gençleri Maariflendirme İçtimai Birliği Başkanı Emin Hesenli tarafından gerçekleştirildi.
28 Mayıs-3 Haziran günleri arasında Türkiye’den giden on muharip gazi ve emekli subay Azerbaycanlı muharip gaziler ile bir araya geldi.
Etkinlikte Azerbaycan’ın 98. Kuruluş yıldönümü hep birlikte kutlandı. Temaslar, Haydar Aliyev’in kabrinin ziyareti ile başladı. Şehitler hıyabanı ve Türk şehitliğinin ziyareti, eski muharip gazi generaller, Sovyetler zamanının yüksek rütbeli subayları, Karabağ ve Hocalı gazileri, milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı temsilcisi ve Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı ile birlikte ziyaret edildi. Organizasyonda Gence’de bir askeri birlik de ziyaret edilirken, üniversite hocaları ile bir araya gelinerek konferanslar yapıldı.
Ziyaret heyetinde; Em. Tümg. Cumhur EVCİL, Em. Prof. Tbp.Kd. Albay İbrahim ÖZTEK, Em.Kd. Alb. Ahmet KENDİGEL, Em. Kd. Alb.Şadi POLAT, A.Selçuk EKER, Ahmet TAŞKIN, Oktay YOLUAK, Nurettin AĞAOĞLU, Mehmet AKTEN ve Ahmet KÜLAK yer aldı. Heyete ayrıca Kocaeli Aydınlar Ocağı başkanı Av. Ruhittin Sönmez ile İzmir Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. Şerefettin Canda da yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.