Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Nüfusu Şehirleşiyor

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemalettin Şahin,ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Düzenlediği Konferansta Türkiye Nüfusu Hakkında Açıklamalarda Bulunddu

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Nüfusu Şehirleşiyor
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemalettin Şahin, Türkiye nüfusunun giderek şehirleştiğini, aynı zamanda genç bir nüfus ortaya çıktığını belirterek, bunun avantaja dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Altınordu ilçesi Atatürk Kültür Merkezi’nde “Türkiye Nüfusu Nereye Gidiyor?” konulu konferans düzenlendi. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemalettin Şahin’in Türkiye nüfusunun gidişatını anlattığı konferansa Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
NÜFUS ŞEHİRLEŞİYOR
Doç. Dr. Cemalettin Şahin, Türkiye’de de bir dönem uygulanan nüfus artışını önleme politikasının yanlış olduğunu, nüfusun kontrollü bir şekilde artırılıp var olan nüfusun eğitim düzeyinin yükseltilmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye nüfusunun bugün genç, hızlı artan ve şehirleşen bir niteliğe sahip olduğunu anlatan Doç. Dr. Cemalettin Şahin, bunun avantaja dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizdi.
Şehirleşmenin artması, evlenme yaşının yükselmesi, daha az çocuk sahibi olma eğiliminin artması gibi sebeplerden dolayı dünyada genel olarak nüfusun düşüşte olduğunu ve var olan nüfusun da yaşlanma eğiliminde olduğunu anlatan Şahin, Türkiye’de 1965 ve 1985’te uygulanan nüfus politikalarından dolayı da benzer bir sürecin yaşandığını belirtti.
EN AZ 3 ÇOCUK
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de son dönemde nüfusu artırıcı politikaların uygulamaya konulduğunu, 2006 yılından itibaren nüfusun artması için kolaylıklar sağlayan düzenlemelerin yapıldığını anlatan Şahin, en az 3 çocuk sahibi olmanın önemine değindi.
Doç. Dr. Cemalettin Şahin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından en az 3 çocuk sahibi olma önerisinin ideolojik olarak değerlendirildiğini ancak bunun dünyadaki birçok ülke ileri gelenlerinin gündeminde olduğunu ve bu önerinin sağlıklı bir şekilde değerlendirilip uygulanmasının ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu anlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.