Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye-iran Karma Ekonomik Komisyon 25. Dönem Toplantısı

Kalkınma Bakanlığı, Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyon 25. Dönem Toplantısı’nın 7-9 Nisan 2016 tarihleri arasında Ankara ve Konya’da gerçekleştirileceğini açıladı.Kalkınma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye tarafı...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kalkınma Bakanlığı, Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyon 25. Dönem Toplantısı’nın 7-9 Nisan 2016 tarihleri arasında Ankara ve Konya’da gerçekleştirileceğini açıladı.
Kalkınma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye tarafı eşbaşkanlığı Kalkınma Bakanı Sayın Cevdat Yılmaz ile İran tarafı eşbaşkanlığı İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Sayın Mahmoud Vaezi tarafından deruhte edilen Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyon 25. Dönem Toplantısı, 7-9 Nisan 2016 tarihlerinde Ankara ve Konya’da gerçekleştirilecektir. Konuk Bakan Sayın Mahmoud Vaezi, Ankara ziyaretleri sırasında Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz, Ekonomi Bakanımız Sayın Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binalı Yıldırım ile üst düzey temaslarda bulunacaktır” denildi.
Açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 4-5 Mart 2016 tarihlerinde yaptığı olduğu İran ziyareti sırasında gerçekleştirilen üst düzey temaslarda 25. Dönem KEK Toplantısı’nın gerçekleştirilmesi kararı verildiği ve İran heyetinin Türkiye’ye davet edildiği belirtilerek, “İran’a yönelik ambargoların kaldırılmakta olduğu tarihi bir dönemde gerçekleştirilen bu toplantı ile Türkiye ve İran arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve bu bağlamda iki ülke arasında mevcut Tercihli Ticaret Anlaşması’nın genişletilmesi gibi konuların yanı sıra ulaştırma, enerji gibi önemli işbirliği alanları da ele alınacaktır. Karma Komisyon’un teknik müzakerelerinin tamamlanmasının akabinde Konuk Bakan ve Sayın Yılmaz’ın Konya’ya hareket ederek, burada Türk ve İranlı iş adamlarının katılımıyla Türkiye-İran İş Forumu’nu gerçekleştirmeleri planlanmaktadır. Konya’da ayrıca 25. Dönem KEK Toplantısı Mutabakat Zaptı’nın yanı sıra, iki ülke arasında bankacılık alanında işbirliğini öngören bir protokol de imzalanacaktır” ifadelerine yer verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.