Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye ile Sudan arasında akademik ve kültürel çalışmalar hızla devam ediyor

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı İcra Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, “Sudan bizim için Afrika’ya açılan kapımızdır” dedi.Sudan Büyükelçisi Dr. Yusif Elkordofani, Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC)...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2018 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2018 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye ile Sudan arasında akademik ve kültürel çalışmalar hızla devam ediyor

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı İcra Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, “Sudan bizim için Afrika’ya açılan kapımızdır” dedi.

Sudan Büyükelçisi Dr. Yusif Elkordofani, Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı İcra Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu’nu ziyaret etti. IUC Genel Merkezinde gerçekleşen görüşmelerde iki ülke arasındaki akademik ve kültürel çalışmalar ele alındı.

IUC’nin İslam dünyasında akademik ve kültürel çalışmalarla İslam dünyasının küreselleşmesinde uyguladığını insan odaklı diplomasinin taktire şayan olduğunu kaydeden Dr. Yusif Elkordofani, “Sizler gibi İslam dünyasına ve insanlığa hizmet eden akademik bilim entelektüel toplum bilimcilerinin varlığı İslam dünyasını her alanda güçlü kılmaktadır. Tüm İslam dünyasında olduğu gibi ülkem Sudan’da da tanınan bir akademisyen ve yaptığınız akademik hizmetler taktire şayandır. Sizi makamınızda ziyaret etmekten büyük heyecan ve onur duydum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sudan’ı ziyaretinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı dışında bir İslam dünyası lideri olarak Sudan halkı tarafından büyük sevgi ve saygıyla karşılanması, ülkelerimiz arasındaki kardeşlik bağının tezahürüdür. Türkiye’den beklentilerimiz, Sudan akademik sisteminin yükselmesi için Sudanlı öğrencilere burs ve Türkiye üniversitelerinde Arapça eğitimin yaygınlaşması. Türkiye ve Sudan üniversiteleri arasında üniversiteler arası işbirliğinin artırılması, ortak eğitim sistemi oluşturulması gibi konularda iş birliği önemli” dedi.

Büyükelçinin ziyaretinden büyük onur duyduğunu kaydeden Azizoğlu, “İslam dünyasında akademik ve kültürel insan odaklı diplomasi icra etmekle tanımlamanız beni ayrıca onurlandırdı. Uluslararası Üniversiteler Konseyinin temel felsefesi küresel emperyalizmin yoğun baskı ve zulmü altında olan başta İslam coğrafyası olmak üzere küremizin yaşamsal her alanında insan odaklı sistem ve yöntemlerin geçerli olması için çalışmaktır. Sudan bizim için Afrika’ya açılan kapımızdır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve Türk milletinin 15 Temmuz darbesi başta olmak üzere PKK, FETÖ gibi küresel terör örgütleri tarafından tehdit edilmesinin temel nedeni, başta İslam dünyası olmak üzere tüm mazlum halklara sahip çıkmamızdan kaynaklanmaktadır. Bizler tüm İslam ülkelerinde gücümüz, fikrimiz, aklımızın erdiği nispette eğitim hizmetiyle toplumları eğitimli ve bilinçli birey ve toplumlar yapmak için çaba sarf etmekteyiz. Sizin gibi çok değerli eğitimci küresel bilgi ve birikime sahip değerli bir diplomatın Türkiye’de bulunması Sudan kadar Türkiye ve bizim için de çok önemli bir şanstır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.