Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Gıda Ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası Genel Başkanı Gök’den Uyarı

Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, halka Ramazan’da yapay tatlandırıcıdan üretilen tatlıların tüketilmemesini tavsiye etti.Tüketicilerin gıda konusunda bir denetçi kimliğiyle bilinçli hareket etmeleri...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, halka Ramazan’da yapay tatlandırıcıdan üretilen tatlıların tüketilmemesini tavsiye etti.
Tüketicilerin gıda konusunda bir denetçi kimliğiyle bilinçli hareket etmeleri gerektiğine vurgu yapan Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası Genel Başkanı Gök, özellikle Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan ancak yapay tatlandırıcı ve glikozdan üretilen tatlı ve unlu mamullerden uzak durulması gerektiğinin altını çizdi. Gök, “Çarşıda, pazarda, seyyar satıcıların tezgahlarında çok ucuz fiyatlara satılan, ancak tüketildiğinde sağlığımız açısından bizlere kat kat büyük bedeller ödeten bu tür tatlı, unlu ve şekerlemeleri alırken bin kere düşünülmelidir. Aksi taktirde Ramazan ayında yapay tatlandırıcılarla doğal frankeştaynlar artar” diye konuştu.
Glikoz ve menşei belli olmayan tatlandırıcıların çocukların gelişimine de olumsuz etkileri olduğuna değinen Gök, “Sağlıklı nesiller için bilinçli gıda tüketicisinin ne yediğini bilmesi, ucuz gıdaya taviz vermemesi ve merdiven altı işletmeleri tercih etmemesi gıda güvenliği açısından büyük önem arzetmektedir” dedi.
Günümüzde kanser vakaları ve obezitenin en büyük sebepleri arasında gösterilen beslenme alanındaki vahşetin müsebbibinin merdiven altı üretimle artış gösterdiğine değinen Gök, şunları söyledi:
“Bugün merdiven altı imalathanelerde küp şekeri kalıp haline getirmek için mumsu maddeler katanlar bile var. Özellikle de bazı üreticiler pancardan üretilen doğal şeker yerine insan sağlığını gözetmeksizin teneke teneke ne olduğu belirsiz yapay tatlandırıcıları tercih etmektedir. Yüksek kar oranları vicdansızlıklarının bir yansıması olarak bu işi dürüstçe yapan üreticilere göre yüzde beşyüzlere kadar çıkmaktadır. Hal böyle iken ruhsatlı, vergisini veren, insan sağlığını gözeten imalathanelerde, pastanelerde satılan tatlı ürünleri ile nerede yapıldığı belli olmadan üretilen ürünler arasında rekabet ortamı otomatik olarak ortadan kalkmaktadır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın özellikle merdiven altı tabir edilen sağlığa, hijyene, kaliteye, fiyat politikasına uymayan işletmelere dikkat etmesi ve bu tür yerleri sürekli denetleyerek gereken yaptırımları uygulamaya koyması gerekmektedir.”
Toplumda obez ırkının çok değil birkaç nesil sonra artabileceğini belirten Gök, küresel güçlerin insanlığın bir numaralı temel ihtiyacı olan gıda sektörünü ele geçirmeye çalıştığına dikkat çekti. Doğada tabii haliyle yaratılmış besinlerin bir takım işlemlerden geçirilerek kendi karakterinden başka bir karaktere dönüştürülmesinden elde edilen besinleri tüketen toplumlarda bu gidişle doğal frankeştaynların artacağını ifade eden Gök, “Türkiye’nin özellikle tarım ve gıda konusunda çok dikkatli olması gerekmektedir. Devletimizin küresel güçlerin frankeştayn politikasına karşı acil bir eylem planı oluşturması kaçınılmaz gözükmektedir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.