Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Diyanet Vakfı’ndan Sınır Ötesine Gıda Yardımı

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Öncüpınar Gümrük Sahasında oluşturulan Türkiye Diyanet Vakfı’nın mobil TIR mutfağında incelemelerde bulundu.Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, Suriye’deki kamplara günlük 5 Bin kişiye sıcak yemek ve 40...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 18:58
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Diyanet Vakfı’ndan Sınır Ötesine Gıda Yardımı
Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Öncüpınar Gümrük Sahasında oluşturulan Türkiye Diyanet Vakfı’nın mobil TIR mutfağında incelemelerde bulundu.
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, Suriye’deki kamplara günlük 5 Bin kişiye sıcak yemek ve 40 Bin ekmek yardım yapılacak. Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde, Türkiye Diyanet Vakfı’nın yardımlarını ilimize yönlendirdiklerini belirten Vali Tapsız, yardım kuruluşlarımızı koordine ederek sınırın diğer tarafındaki 120 bin Suriyeli kardeşimizin günlük yemek ve barınma ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Vali Tapsız, “Türkiye Diyanet Vakfı gibi diğer yardım kuruluşlarımıza ve hayırseverlerimize çağrı yapıyorum. Bu kamplarda yaşayan Suriyelilerin temel yaşamsal ihtiyaçlarının sağlanabilmesi için insani yardımların devam etmesi gerekiyor.”
Vali Tapsız, yürütülen bu hizmetlerden dolayı başta Diyanet İşleri Başkanı olmak üzere, Türkiye Diyanet Vakfı çalışanlarına, İl Müftüsü Mahmut Karatepe’ye ve emeği geçen herkese Suriyeliler adına teşekkür etti.
Programının devamında Öncüpınar Mülki İdare Amirliği’ne geçen Vali Tapsız, burada denetim ve inceleme bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.