Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Diyanet Vakfından Halep’e insani yardım

Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi, iç savaşın yaşandığı Suriye’nin Halep kentinde kuşatmanın kaldırılmasının ardından bölgeye 4 TIR gıda yardımı gönderdi.Bir aydan fazla bir süre boyunca kuşatma nedeniyle hiçbir şekilde yardım...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi, iç savaşın yaşandığı Suriye’nin Halep kentinde kuşatmanın kaldırılmasının ardından bölgeye 4 TIR gıda yardımı gönderdi.
Bir aydan fazla bir süre boyunca kuşatma nedeniyle hiçbir şekilde yardım malzemelerinin girişine izin verilmeyen ve temel ihtiyaçların dahi karşılanamadığı Halep kentinde yaşanan çatışmalar sonrası kuşatma kaldırıldı. Kuşatmanın kaldırılmasının ardından Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi tarafından hazırlanan 4 TIR gıda yardımı yüz binlerce sivilin yaşadığı Halep’e ulaştı.
Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, Suriye’de yaşanan iç savaşın başladığı ilk günden bu yana Türkiye Diyanet Vakfı olarak Suriye halkının yanında olduklarını belirtti.
Suriyelilere yardımların devam edeceğini söyleyen Tutkun, "Suriye’de iç savaşın başladığı ilk günden bu yana gerek ülkemizde gerekse sınır ötesinde Suriye halkının yanında olduk. Eğitim alanında hayata geçirdiğimiz ‘Farkındayım Yanı Başındayım’ kampanyası ile Suriyeli mülteci çocukların eğitimlerinin aksamaması için katkıda bulunduk. Yine sınır ötesinde ve sınıra komşu illerimizde Suriyeli kardeşlerimizin temel ihtiyaçlarını karşılamak için ‘Şimdi Yaraları Sarma Zamanı’ kampanyası kapsamında Türkiye genelinde yardımlar topladık ve ihtiyaç sahiplerine ilettik. Yine aynı şekilde Kilis’teki mobil mutfağımızda her gün 10 bin kişilik yemek ve 60 bin ekmeği sınırda ve sınır ötesinde bulunan Suriyelilere dağıtım araçlarımızla ulaştırıyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı olarak pek çok alanda Suriye halkı ile birlikte olmaya devam edeceğiz" dedi.
Ramazan ayında olduğu gibi Kurban Bayramında da Suriyeli ailelerin bayram sevincine ortak olacaklarını ifade eden Tutkun, Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında yurt içinde 235 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 130 ülkenin 530 bölgesinde kesim ve dağıtım yapacaklarını, ayrıca 120 noktada da Türkiye’de yaşayan sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi yapacaklarını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.