Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Diyanet Vakfı, Kur’an’a Hasret Gönüllere Kur’an-ı Kerim Ulaştırıyor

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, "Planlanan ve hazırlıkları devam eden toplam 154 bin 500 adet Kuran-ı Kerim’in hazırlıkları Eylül ayına kadar tamamlanmış olacak. Gönderilmiş ve planlanan yurt içi ve yurt dışı toplam...

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Diyanet Vakfı, Kur’an’a Hasret Gönüllere Kur’an-ı Kerim Ulaştırıyor
Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, "Planlanan ve hazırlıkları devam eden toplam 154 bin 500 adet Kuran-ı Kerim’in hazırlıkları Eylül ayına kadar tamamlanmış olacak. Gönderilmiş ve planlanan yurt içi ve yurt dışı toplam 246 bin 589 Kur’an-ı Kerim’i 2016 yılında Kur’an’a hasret gönüle ulaştıracağız" dedi.
"Hediyem Kur’an Olsun" projesi ile dünyanın dört bir tarafına hat ve imla ile basılan Kur’an-ı Kerim ulaştıran Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Ramazan ayında da 14 ülkeye toplam 18 bin 500 mealli Kur’an-ı Kerim gönderdi.
"PROJE KAPSAMINDA ŞU ANA KADAR TOPLAM 394 BİN 962 KUR’AN-I KERİM BAĞIŞI YAPILDI"
TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV tarafından yurt içinde ve yurt dışından Kur’an-ı Kerim taleplerini karşılamak için başlatılan Hediyem Kur’an Olsun Projesi kapsamında şu ana kadar toplam 394 bin 962 Kur’an-ı Kerim bağış yapıldığını bildirdi. Proje başladığından bugüne kadar 20 ülkeye 92 bin 89 Kur’an hediye ettiklerini vurgulayan Tutkun, proje kapsamında yurt içine 47 bin 339, yurt dışına da 44 bin 750 Kur’an-ı Kerim ulaştırdıklarını kaydetti.
Ramazan dolayısıyla 14 ülkeye 18 bin 500 mealli Kur’an-ı Kerim daha gönderdiklerini belirten Tutkun, "Senegal, Togo, Burkino Faso, Cibuti, Nijer ve Çad’a Fransızca mealli 6 bin Kur’an, Kazakistan’a 3 bin Kazakça mealli Kur’an, Azerbaycan’a 5 bin Azerice mealli Kur’an, Ukrayna (Kırım), Kırgızistan, Belarus’a 3 bin 500 adet Rusça mealli Kur’an, Gazze ve Hindistan’a da Arapça bin adet Kur’an-ı Kerim hediye ettik. Ramazan’da aynı zamanda bu bölgelere yardım götüren TDV ekipleri 14 ülkede Kur’an-ı Kerim dağıtımlarına da iştirak ediyor" diye konuştu.
"HER COĞRAFYADA BÖLGE HALKININ ALIŞIK OLDUĞU KIRAATLE BASILMIŞ, YEREL DİLLERDE MEALLİ MUSHAFLAR GÖNDERMEYİ PLANLIYORUZ"
Kur’an-ı Kerim’in dünyanın değişik coğrafyalarında farklı hatlar ve farklı imla (harekelendirme) ile basıldığının altını çizen Tutkun, hat farklılığından dolayı okuma güçlüğünün önüne geçmek için her bir coğrafyada bölge halkının alışık olduğu kıraatle basılmış, yerel dillerde mealli Mushaflar göndermeyi planladıklarını söyledi.
Proje çerçevesinde Bosna Hersek’te 50 bin Boşnakça meal basılacağını bildiren Tutkun, bu konuda hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Tutkun, "Bosna’da Boşnakça resmi Osmani imlasıyla basılacak. Basılan meallerin dağıtımları Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan Sancak bölgesinde yapılacak. Ayrıca İngilizce 10 bin, İspanyolca 10 bin Arnavutça 5 bin, Almanca bin adet Kur’an-ı Kerim basımına başlanacak" ifadesini kullandı.
Yurt içinde dağıtılmak üzere de 50 bin Türkçe mealli Kur’an hazırlığı yapıldığını belirten Tutkun, "Bunun 20 binini Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurtlarda dağıtacağız. Dağıtım Türkiye genelindeki tüm yurtlara müftülükler vasıtasıyla öğrenci yurtlarındaki her odaya birer tane olacak şekilde yapılacak" şeklinde konuştu.
"EYLÜL AYINA KADAR TAMAMLANMIŞ OLACAK"
Yurt dışında yerelde meal basma hazırlıklarının da sürdüğünü ifade eden Tutkun, şunları kaydetti:
"Bosna dışında Kazakistan için Kazakça basıp dağıtabilecek, Afrika’da Sudan’da farklı kıraatlerde, Etiyopya’da yerel dillerde, Kırım’da ve Tataristan’da Rusça, Arnavutluk’ta ise Arnavutça olarak basım hazırlıklarımız söz konusu. Suriyeli mültecilere 50 bin adet kendi okuyabilecekleri kıraatle basılmış Arapça Kur’an, 20 bin adet de elifba basımı için hazırlıklara başladık. Yakın zamanda basım tamamlanarak sınır ötesinde ve ülkemizde Suriyelilerin yoğun yaşadığı illerde dağıtımlar yapılacak. Planlanan ve hazırlıkları devam eden toplam 154 bin 500 adet Kuran-ı Kerim’in hazırlıkları Eylül ayına kadar tamamlanmış olacak. Gönderilmiş ve planlanan yurt içi ve yurt dışı toplam 246 bin 589 Kur’an-ı Kerimi 2016 yılında Kur’ana hasret gönüle ulaştıracağız. Planlanan meallerden Türkçe, Boşnakça, Azerice, Almanca, İngilizce, İspanyolca ve Arnavutça’nın basım hazırlıkları devam ediyor. Fransızca, Rusça ve Gürcüce dağıtımları sürüyor, bitince baskılar yeniden yapılacak."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.