Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye cazibe merkezi haline geldi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteğiyle, Gençlik Köprüleri Projesi kapsamında, Türkiye’ye gelen İsviçre’de yaşayan Türk öğrenciler, YTB’yi ziyaret ederek, Başkan Doç. Dr. Kudret Bülbül ile bir araya...

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2016 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2016 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteğiyle, Gençlik Köprüleri Projesi kapsamında, Türkiye’ye gelen İsviçre’de yaşayan Türk öğrenciler, YTB’yi ziyaret ederek, Başkan Doç. Dr. Kudret Bülbül ile bir araya geldi.
Görüşmede konuşan Bülbül, Türkçe’nin öneminden bahsetti. Bulundukları ülkelerde aktif olabilmeleri için öğrencilere tavsiyelerde bulunan Bülbül, FETÖ terör örgütü hakkında da uyarılarını aktardı.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)’nin desteğiyle, Gençlik Köprüleri Projesi kapsamında, İsviçre Türk Diyanet Vakfı tarafından Türkiye’ye getirilen İsviçre’de yaşanan 31 Türk öğrenci YTB’yi ziyaret ederek, Başkan Doç. Dr. Kudret Bülbül ile bir araya geldi. 16 Ekim’e kadar Türkiye’de olacak öğrenciler, Ankara, Çanakkale, Bursa ve İstanbul şehirlerini gezerek kültürel ve tarihi miraslara tanıklık edecek. Ziyarette Konuşan YTB Başkanı Kudret Bülbül, öğrencilere uyarılarda bulunarak Türkçe’nin öneminden bahsetti.
Türkçe’yi kaybetmek, dünyayı kaybetmek demektir
Türkçe’nin çok önemli bir dil olduğunu belirten Bülbül, Balkanlar’da, Kafkasya’da, Ortadoğu’da ve bölgede ikinci dil olarak Türkçe’nin konuşulduğunu aktardı. Türkçe’nin ayrıca dünyaya medeniyet getirecek bir dil olduğunu bildiren Bülbül, “Bu açıdan bizim insanlığa vereceğimiz çok şey var. Bölgemiz birçok sorun ile karşı karşıya. Bizim hüküm sürdüğümüz dönemlerle böyle sorunlar yoktu. Bizler başkaları içinde iyilikler isteyen topluluğuz. Bizim medeniyetimizin insanlığa vereceği çok şey var. Bu anlamda Türkçeyi kaybetmek demek dünyayı kaybetmek demektir. Dünyanın ihtiyaç duyduğu gelenek bizim dilimizde var. Türkçeyi iyi öğrenmek size derinlik katar. Bulunduğumuz ülkelerde sizi bir adam öne atar. İş alanları açısından sizlere önemli şeyler katar” diye konuştu.
Gençlik yılları son derece önemli
Gençlik yıllarının son derece önemli olduğunu söyleyen Bülbül, insanın kimliğinin o çağlarda oluştuğunu vurguladı. Kendini bilen insanların daha sağlam adımlar attığını dile getiren Bülbül, “İnsanlarla barışçıl bir şekilde olmamız önemli. Hayata dair size perspektif sunan bir pencereniz olmalı. Bu anlamda kendinizi bilirseniz daha sağlam adımlar atarsınız. Bizim sahip olduğumuz değerler ile son derece ciddi öz güven sahibi olabilirsiniz. Bu sağlam kişilik size dünyaya açılmanızda da yardımcı olacaktır” dedi.
Türkiye cazibe merkezi haline geldi
Türkiye’nin son 10 yılda, devasa gelişmeler katettiğini, cazibe merkezi haline geldiğinin altını çizen Bülbül, YTB’nin faaliyetlerinden bahsetti. Türkiye’de okumak için yaklaşık 180 ülkeden 120 bin başvuru aldıklarını anlatan Bülbül, bu durumun Türkiye’nin cazibe merkezi haline geldiğinin somut kanıtı olduğunu ifade etti.
15 Temmuz’da dünyaya demokrasi dersi verdik
FETÖ terör örgütü hakkında da uyarılarda bulunan Başkan Bülbül, Türkiye’nin başarılı yürüyüşünü kesmek isteyen küresel aktörlerin faaliyetlerine devam ettiğini bildirdi. FETÖ terör örgütünün yapısı itibariyle, çok tehlikeli olduğunu söyleyen Bülbül, başlarda masum söylemlerle ortaya çıkarak daha sonra güçlendiğini hissettiği zaman harekete geçtiğini aktardı. 15 Temmuz’da Türkiye’nin dünyaya büyük bir demokrasi dersi verdiğini dile getiren Bülbül, Türkiye’nin tehlikeyi atlattığını ancak diğer ülkeler için tehlikenin devam ettiğini belirtti. Başkan Bülbül, “Bunca acıdan sonra tecrübemizi paylaşıyoruz. Başka ülkelerin yaşayacakları, Türkiye’nin yaşadığıdır” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.