Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu: “FETÖ işgalcileri başarılı olsalardı hukuku askıya alacaklardı”

Niğde’de şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “FETÖ işgalcileri başarılı olsalardı hukuku askıya alacaklardı” dedi.Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu,...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu: “FETÖ işgalcileri başarılı olsalardı hukuku askıya alacaklardı”
Niğde’de şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “FETÖ işgalcileri başarılı olsalardı hukuku askıya alacaklardı” dedi.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Niğde Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek ve beraberindeki avukatlar, şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve annesi Fadimana Halisdemir’e taziye ziyaretinde bulundular. Daha sonra kahraman astsubayın kabrini ziyaret eden ve anı defterine yazan Feyzioğlu, mezarlık çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. FETÖ’nün beklenenden daha acımasız bir örgüt olduğunun altını çizen Feyzioğlu, “İster FETÖ, ister PKK belli bir tabanı sahiplenmeye çalışan bütün terör örgütleri devletin adliye uygulamalarında hukuksuzluk yapmasından mutluluk duyarlar. Yapılan hukuksuzluklar, suçsuzun suçludan ayrılmasından, doğrunun yanlıştan ayrılmasını önleyeceği için aynı torbanın içine mümkün olduğu kadar suçsuz da atılsın ki benim suçluluğum ortaya çıkmasın demeye çalışırlar. Bu sebeple aklımızla hareket etmemiz lazım. Öyle sinsi bir örgütle karşı karşıyayız ki, hakikaten işimiz çok zor. Kurunun yanında yaş da yansın denecek olursa biliniz ki bundan öncelikle FETÖ yararlanacaktır. Çünkü yapılan yanlışlar ilerde bir bir ortaya çıktığında emin olun suçlu suçsuz çizgisi tamamen birbirine karıştırılacağından, gerçekten suçlu olan FETÖ üyeleri bu izlerin birbirine karıştığı ortamdan istifade etmeye çalışacaktır. Ve dönüp dünyaya ’aslında bizim yaptığımız bir şey yok, siyasi iktidar Türkiye’de muhaliflerini ayıklıyor’ demek için fırsat kollamaktadır. İşte bu noktada avukatın bir soruşturmada varlığı ve etkinliği suçlunun suçsuzdan ayrılmasında vazgeçilmez önemdedir. Kimsenin avukatları yaptıkları görevle küçümsemeye veya hedef bellemeye hakkı yoktur. Tam aksine avukatlara Türkiye’nin hiç bu kadar ihtiyacı olmamıştı” dedi.
Türkiye’deki avukatlar olarak darbenin ve FETÖ’nün karşısında olduklarını vurgulayan Feyzioğlu, “FETÖ’nün Türkiye’de kazınmasında kim suçlu kim suçsuz bunun ayrılması zorunludur. Avukatların da burada asli görevi vardır. Engel çıkarmak yerine teşvik edilmesi ve desteklenmeleri gereklidir, hedefimiz aynıdır. 100 bin avukat dimdik Türkiye Cumhuriyeti’nin arkasında her zamanki kararlılığımızla saf tutmuş durumdayız. FETÖ işgalcileri 15 Temmuz’da başarılı olsalardı hukuku kesin olarak askıya alacaklardı. Bu işgalcilerin püskürtülmesi hukukun askıya alınmasını değil, dört elle hukuka sarılmamızı emrediyor. Avukatlar hem soruşturmalarda görev başında olmalıdır. Her türlü zorlama, işkence, kötü muamele iddialarının, sahte veya zorlanmış itirafların alındığı şeklindeki şaibelerin önlenmesi için avukatların görev başında olması gerekmektedir. Hem de adil yargılanma hakkının eksiksiz uygulandığını dünyaya kanıtlamamız için. FETÖ işgal girişimi karşısında bizim mahcup olacağımız ya da anlatamayacağımız hiçbir şey yoktur. Dünyaya karşı başımız dik ve yüzde yüz emin olarak bu bir işgal girişimidir, gereğini de hukuk çerçevesinde yapıyoruz diyebilmeliyiz. Bunu diyebilmek için adil yargılanma hakkının eksiksiz uygulanması lazım. Vatandaşlarımız bazen ‘ya ne gerek var, suçlu işte’ diyor. Sevgili arkadaşlar kimin suçlu, kimin suçsuz olduğunu bilmek için yargılama yapacağız. Bu yargılama kuralına uygun yapılması lazım ki yanlışlık yapılmasın, haksız yere insanların başı yanmasın. Haksız yere insanların başının yanması en çok FETÖ’ye yarar. Dolaysıyla adil yargılamayı kim sınırlıyorsa, kim avukatların görev yapmasını engelliyorsa biliniz ki ya istemeden ya da kripto FETÖ’cü olarak FETÖ’ye destek veriyordur. Avukatların desteklenmesi lazım. Buradan meslektaşlarıma da çağrıda bulunuyorum. Hiçbir şekilde görev almaktan çekinmesinler. Sayın Adalet Bakanımızla ve Adalet Bakanlığı bürokrasisiyle de bu sıkıntıları hep konuşuyoruz. Onlar da avukatların görev yapmasının sonuna kadar teşvik edilmesini Türkiye’nin ali menfaati gereği olduğunu her vesileyle ifade ediyorlar” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.