Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Türkiye artık dünya standartlarında şefler yetiştirebilecek”

20 u¨lkede Türkiye’ye bas¸arı kazandırmıs¸ Milli S¸ef Serkan Bozkurt, kurduğu Chef’s Table Mutfak Akademisi’nin, tüm dünyada geçerli Uluslararası Yeterlilik Diploması’nı Tu¨rkiye’de vermeye bas¸layacağını açıkladı.Milli S¸ef...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2016 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2016 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Türkiye artık dünya standartlarında şefler yetiştirebilecek”
20 u¨lkede Türkiye’ye bas¸arı kazandırmıs¸ Milli S¸ef Serkan Bozkurt, kurduğu Chef’s Table Mutfak Akademisi’nin, tüm dünyada geçerli Uluslararası Yeterlilik Diploması’nı Tu¨rkiye’de vermeye bas¸layacağını açıkladı.
Milli S¸ef Serkan Bozkurt yaptığı açıklamada "Türkiye artık dünya standartlarında şefler yetiştirebilecek” dedi. Bozkurt, dünyada ‘Şeflik’ adına en yetkin otorite olan WACS(Dünya Şefler Birliği)’ın diploması artık bir Türk Mutfak Akademisi tarafından verildiğini belirterek “ Chef’s Table Mutfak Akademisi, tüm dünyada geçerli Uluslararası Yeterlilik Diploması’nı Tu¨rkiye’de vermeye bas¸layarak çok önemli bir ilke imza attı. Diplomayı ilk alacak şanslılar 15 - 17 Ekim’de mutfak eğitimlerine başlayacak. Kayıtlar halen devam etmekte. Chef’s Table Mutfak Akademisi o¨gˆrencileri, WACS diploması ile artık as¸c¸ılıkta global standartlarda en gec¸erli kariyere sahip olacak. Diplomanın sahibi olmak tu¨m du¨nyadaki uluslararası oteller ve is¸letmelerde c¸alıs¸ma imkanını elde etmek ve ‘Master Chef’lik kariyerine devam edebilmek anlamına geliyor. Tu¨m du¨nyada as¸c¸ılık meslegˆi yapmak isteyenlerin o¨nu¨nu¨ ac¸an as¸c¸ılık diplomasının egˆitim programı uluslararası egˆitim akreditasyon merkezi olan City&Guilds is¸ birligˆi ile hazırlanmıs¸tır. WACS diploma sahiplerinin birc¸ogˆu Cordon Blue o¨du¨llu¨, o¨nemli bir kısmı da Michelin yıldızlı restoranlarda go¨rev yapmakta” dedi.
“Türkiye’de şefliğin kaderi değişiyor”
Bu gelişmenin hem Türk şeflerinin uluslararası arenada söz sahibi olabilmesi için hem de ülkemizdeki aşçılık sektörünün kalitesinin global standartlara oturtulması için çok önemli olduğunu vurgulayan Bozkurt, “1928 yılında Paris’te kurulan WACS (Du¨nya S¸efler Birligˆi), du¨nya mutfak standartlarının korunmasını ve gelis¸tirilmesini amac¸layan 10 milyon şef üyeli en yetkin otoritedir. Bu doğrultuda mesleki egˆitim ve aras¸tırma c¸alıs¸malarını yu¨ru¨tmekte ve as¸c¸ılık meslegˆinin uluslararası ortamda saygınlıgˆının gelis¸tirilmesini hedeflemektedir. En saygın meslek o¨rgu¨tleri arasında bulunan WACS, bugu¨n 94 u¨lkenin as¸c¸ılık o¨rgu¨tlerini bu¨nyesinde barındırıyor” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.