Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Türkiye Afet Risk Azaltma Planı” Hazırlanıyor

ANKARA (İHA) – Türkiye’de afet risklerinin maksimum düzeyde azaltılması için hazırlanmakta olan “Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP)” konusunda fikir birliği sağlanması amacıyla ‘Ortak Akıl Çalıştayı’ yapıldı.Afete hazır...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 10:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANKARA (İHA) – Türkiye’de afet risklerinin maksimum düzeyde azaltılması için hazırlanmakta olan “Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP)” konusunda fikir birliği sağlanması amacıyla ‘Ortak Akıl Çalıştayı’ yapıldı.
Afete hazır Türkiye hedefiyle “Türkiye Afet Yönetim Sistemi”nin çatısı üst planlar ile oluşturuluyor. Ülkemizdeki tüm afet risklerinin maksimum düzeyde azaltılması için hazırlanmakta olan “Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP)” konusunda “Ortak Akıl Çalıştayı” yapıldı. Çalıştaya Planlama ve Zarar Azaltma Dairesi Başkanı Erkan Koparmal ile Müdahale Dairesi Başkanı Fatih Özer de katıldı.
Çalıştayın açılışını yapan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Dr. Fuat Oktay, “Türkiye’nin risk azaltma konusunda gelecek 15 yıl içerisinde yürüteceği tüm çalışmalara ışık tutacak TARAP’ı hazırlamaya başladık. Çalıştayı ise AFAD içindeki ortak aklı harekete geçirerek çalışmanın etkili ve etkin yönetilmesi için gerçekleştiriyoruz” dedi.
PLAN AFET RİSK YÖNETİMİNİ ADIM ADIM TAYİN EDECEK
Afet risk azaltma basamaklarını ortaya koyup paydaşların görev ve sorumluluklarını belirleyecek TARAP, risk azaltma faaliyetlerinin öncelikler doğrultusunda hayata geçirilmesini sağlayacak. AFAD’ın hazırladığı TARAP, finansal kaynağın da önceliklere göre tahsis edilmesini sağlayarak mükerrer yatırımların önüne geçecek. Ayrıca bütçenin etkin yönetimine destek olacak. Kurumlar arası koordinasyonu sağlamayı amaçlayan TARAP, izleme ve değerlendirme mekanizması ile faaliyetlerin takibini de gerçekleştirecek.
TARAP ÜLKEDEKİ TÜM KESİMLERİ KAPSAYACAK
TARAP, afet risklerinin bilinmesi, önlenmesi ve azaltılması için neyin nasıl, ne zaman ve kim tarafından yapılacağını açıklayacak. Merkezi ve yerel bütün kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, akademik kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, medya, aile ve bireye kadar uzanan toplumun tüm paydaşları TARAP’a dahil olacak. TARAP, mevzuat, teknik düzenleme, kapasite geliştirme ve uygulama esasları için bir yol haritası olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.