Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye 19 Mayıs’ı kutluyor

Türkiye 19 Mayıs’ı kutluyor

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2019 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2019 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Türkiye 19 Mayıs’ı kutluyor

(GAZİANTEP) Gaziantep’te 19 Mayıs coşkusu

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep ve ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk Anma Gençlik ve Spor Bayramı 100. yılında coşkuyla kutlandı.

Gaziantep’te yapılan kutlamalar Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Kölemen’in 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Daha sonra Karataş Şahinbey Spor Salonu’nda devam eden kutlama programına Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Garnizon Komutanı ve Askeri Erkam, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet Kölemen, kurum müdürleri, diğer protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Buradaki törende genç sporcular gösteri yaparken, günün anlam ve önemine dair konuşmayı Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Kölemen yaptı. Kölemen konuşmasında, "Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele gönülden gönüle dolaşmasının 100. yıl dönümü. O gün Samsun’un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk’ün taşıdığı duyguları aynen taşıyarak sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Türk genci Türk istiklali ve Türk Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların en büyük güvencesidir. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluk içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti siz gençlere emanettir. Bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum" dedi.

Şahinbey Spor Salon’unda yapılan program konuşmaların ardından şiir okumaları, halk oyunu gösterileri, çeşitli dallardaki spor gösterileri ve çeşitli alanlarda ödül alan öğrencilerin ödüllerinin verilmesinin ardından son buldu.

Araban’da kutlamalar Recep Tayyip Erdoğan parkında yapıldı

19 Mayıs coşkusu Gaziantep’in Araban ilçesinde de yaşandı. 19 Mayıs kutlamaları Araban Hükumet Konağı Bahçesindeki Atatürk Anıtın’a çelenk bırakması ve saygı duruşunda bulunması ile başladı. İstiklal Marşının okunması ile hükumet konağında sona eren kutlamalar, Recep Tayyip Erdoğan İlçe Parkında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve öğrencilerin okuduğu şiirlerle, halk oyunları gösterileri ile sürdü.

Yavzueli’nde öğrenciler Anadolu türkülerini seslendirdi

Yavuzeli ilçesinde de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 100.Yılı coşkuyla kutlandı. Kutlamalar Yavuzeli Kaymakamlığı Rumkale Konferans Salonu’nda yapılırken, Yavuzeli İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Erdal Aldemir tarafından Yavuzeli İmam Hatip Ortaokulu bahçesindeki Atatürk büstüne çelenk konuldu. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şehit Ali Çiftçi Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Meral Bütün yaptı.

İlçe Kaymakamı Eyüp Gürdal da 19 Mayıs ile ilgili bir konuşma yaparken akabinde okunan şiirler, gösteriler sergilendi. Programda öğrenciler, Anadolu’nun dört bir yöresinin türkülerinden kesitleri sundu. Yavuzeli ilçesindeki kutlamaların son bölümünde ise çeşitli dallarda ödül alan öğrencilere ödülleri verildi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SİVAS) - Sivas’ta 19 Mayıs kutlamaları

- 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yıl dönümünde Sivas’ta kutlandı

SİVAS (İHA) 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yıl dönümünde Sivas’ta kutlandı.

Sivas’ta ilk olarak Sivas Valisi Salih Ayhan öncülüğünde, öğrenciler, spor kulüpleri ve vatandaşlar toplanarak Kongre Müzesi önüne yürüdü. Kongre Müzesi önünde ki tören saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başladı. Burada konuşan Sivas Vasili Salih Ayhan, “19 Mayıs 1919 tarihi bizim için ve milletimiz için çok önemlidir. Samsun’dan Amasya’ya, Erzurum’dan Sivas’a uzanan bir kurtuluş ve diriliş mücadelesinin 100. Yılını kutluyoruz. Çanakkale’de başlayan tüm yoksulluk ve zorluklara rağmen 1. Dünya savaşı boyunca sönmeyen asla pes etmeyen bir milletin yeniden var oluşudur.”dedi. Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü jimnastik takımının gösterisi sunuldu. Minikler Sivas halayı çekti. Halay izleyenlerin beğenisini topladı. Etkinlikler başlayan yağmurla son buldu.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(BALIKESİR) Ayvalık’ta 19 Mayıs’ın 100. yıldönümü coşkusu

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Ayvalık’taki kutlamalara ait ilk tören; ilçe protokolü, daire amirleri, ilçede faaliyet gösteren siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenkler sunmasıyla başladı.

Buradaki törene; Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu, Belediye Başkanı Mesut Ergin’in yanı sıra yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Milli Mücadelenin 100. Yıldönümü nedeniyle coşkunun geçtiğimiz yıllara nazaran daha da fazla artması beklenilen törende Ayvalık Belediyesi’nin efsanevi olarak nitelendirilen bando takımının yer almaması ise büyük bir eksiklik olarak yorumlandı.

Onlarca vatandaşın Atatürk anıtını çiçek yağmuruna tuttuğu tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın meydanda bulunan yüzlerce kişi tarafından okunmasıyla sona erdi.

Ayvalık’taki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin ikinci etabı ise Hüsnü Uğral Stadyumu’nda gerçekleşti.

Kaymakam Görgülüarslan’ın öncülüğündeki protokol üyelerinin şeref tribünündeki yerlerini almasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın bir ağızdan seslendirilmesiyle başlayan tören; Ayvalık Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen adeta görsel bir şölen haline dönüşen etkinliklerle sürdü.

Müdür vekili Baydoğan’dan anlamlı konuşma

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Vekili Emre Baydoğan yaptı.

Baydoğan; Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 ‘da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelenin 100. Yıldönümünü Türk Milleti olarak büyük bir coşkuyla kutladığını belirtti.

Bu büyük mücadelenin Türk tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Emre Baydoğan, “Tarihi boyunca bağımsız yaşamış olan Türk Milleti’nin yine dünya üzerindeki varlığını hür , bağımsız olarak sürdürmesi için buna inanan ve ‘Türk Milletini yine milletin kendi azim ve kararlılığı kurtaracaktır” diyen büyük önderimiz 7’den 77’ye, kuzeylisi-güneylisi, doğulusu-batılısı topyekün bir araya gelerek, milli mücadeleyi başlatmış, tüm yoksulluğa ve yokluğa rağmen bu mücadelede Türk Milleti büyük bir başarı elde etmiştir. Bağımsızlığın nasıl elde edildiğini, hangi zorluklarla kazanıldığını herkesin bilmesi gerekir. Bu açıdan milli mücadele sonrası 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetimizle, dünya milletleri arasında şerefiyle yerini almıştır. Atatürk, ‘En büyük eserim’ dediği cumhuriyeti, demokratik, sosyal, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, Türk Gençliği’ne emanet etmiştir. Türk Gençliği bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada Ata’sının emanetine, cumhuriyete sahip çıkacak, O’nun gösterdiği hedef olan çağdaş, uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üzerine düşen görevi yerine getirecektir. Buna yürekten inanıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde, birbirine sevgiyle yaklaşan, iyi eğitim almış, çağın gerektirdiği bilgiyle donatılmış Türk Gençliği ülkemizi en iyi şekilde geleceğe ulaştıracaktır” diye konuştu.

Törende; Gençlik Haftası nedeniyle ilçe genelindeki okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye girenlere ödülleri Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu ve Belediye Başkanı Mesut Ergin tarafından takdim edildi.

Törene renkli gösterimler damgasını vurdu

Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Vekili Emre Baydoğan’ın konuşmasının ardından; Atatürk Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmen Ceyda Teksin tarafından hazırlanan programda; Mina Nur Demirkol, Dilan Kaplan, Erdinç Mert Teksin ve Onur Koç isimli öğrenciler sunumlarını tribünleri dolduran Ayvalık halkına yönelik gerçekleştirdiler.

Okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Bilal Dülgeroğlu’nun komutasında gerçekleşen gösterimde; Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı; müthiş figürlerle vatandaşların beğenisine sunuldu.

Öğrencilerin; ‘ 1919’ Ruhu’, Erzurum ve Sivas Kongrelerinden çıkan sonuca atıfta bulunarak sahaya bedenleriyle ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ şeklini alarak ortaya çıkardıkları figürlerin, tribünlerin coşkusuna adeta coşku katması ise dikkatlerden kaçmadı.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(KIRKLARELİ) - Kırklareli’ de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

KIRKLARELİ (İHA) - 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı her ilde olduğu gibi Kırklareli’ de de coşkuyla kutlandı.

Kırklareli Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği törene; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Gençlik Ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Kırklareli Atatürk Stadyumunda düzenlenen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Gösterinin sonunda 45 metre büyüklüğünde Türk bayrağı açan öğrencileri Vali Bilgin tebrik etti.

Bilgin konuşmasında; “Atatürk’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. Bu güzel törenin icrasında emeği geçen başta Gençlik ve Spor Müdürümüz olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yetkililerine ama özellikle siz değerli gençlere teşekkür ediyor ve bu güzel günün icrasındaki katkılarınızdan dolayı hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Hayırlı Bayramlar. Ne Mutlu Türk’üm Diyene.” İfadelerini kullandı.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(ÇANKIRI) - Çankırı’da 19 Mayıs coşkusu

ÇANKIRI (İHA) - 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Spor Bayramı Çankırı’da coşkuyla kutlandı.

Program kapsamında Hasan Fehmi Gökşen Kapalı Spor Salonu’nda sporcular tarafından çeşitli gösteriler yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ekrem Gerginci, "Bugün 19 mayıs 1919 da Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak Milli Mücadele’yi başlattığı günün 100. yıl dönümünü kutluyoruz. Osmanlı İmparatorluğu l . Dünya Savaşı’ndan yenilgiyle ayrılmış, Avrupa’nın hasta adamı olarak nitelendirilen Osmanlı İmparatorluğu, topraklarında gözü olan Avrupa devletleri tarafından çeşitli bahanelerle işgal edilmeye başlanmış, milletini seven vatansever yurttaşlarımız çeşitli kurtuluş yolları aramaya başlamışlardı. Bu vesileyle Milli Mücadelemizin başladığı 19 Mayıs 1919 gününden bu günümüze kadar sürdürdüğümüz Milli Mücadelemizin yüzüncü yılında vatan toprağı için, bağımsızlığımız ve hürriyetimiz için canını veren tüm şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

Program sonrasında tekvando, judo, wushu, cimnastik dallarındaki öğrenciler gösteriler yaptı. Programa Çankırı Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Garnizon Komutanı Albay Oğuz Çiçek, Jandarma Komutanı J. Albay Hıdır Ayçiçek, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(UŞAK) - Uşak’ta 19 Mayıs kutlamaları

UŞAK (İHA) - Uşak’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılı coşku ile kutlandı.

15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda yapılan tören, Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürü Tahir Emre Can tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Spor İl Müdürü Tahir Emre Can, günün anlam ve önemine dair konuşmasında tarih ve kültüre sahip çıkıldığı müddetçe istikbale zarar gelmeyeceğini söyledi. Bazı öğrencilerin konuşmaları ve okudukları şiirler ayakta alkışlanırken, miniklerin jimnastik gösterileri de dikkatle izlendi. Eskrimci gençler dizi müziği eşliğinde kılıçlarını sallayarak programa renk kattı. Etkinlikler, folklor ekibinin oyunları, karate ve tekvando gösterileri ile devam etti. Etkinliklerde yapılan yamaç paraşütü gösterisi de vatandaşlar tarafından coşkuyla izlendi. Törende başarılı milli oyunculara ödül takdiminin ardından geçtiğimiz aylarda açılan Dokur Evi personeli tarafından dokunan Uşak halısı, Vali Funda Kocabıyık’a hediye edildi. Protokolle gençlerin hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından tören sona erdi.

Törene Uşak Valisi Funda Kocabıyık, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Alay Komutanı Yalçın Baysal, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ergüder, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyamin Korkmaz, Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş, Spor İl Müdürü Tahir Emre Can, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.