Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye 108 Gündür Bayram Ve Kağan’dan Gelecek Haberi Bekliyor

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde 108 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Bayram ve 5 yaşındaki Kağan’ın aileleri çocukların kaçırılma ihtimali nedeniyle ümitlerini korurken, ikiz çocuklardan Bayram’ın annesi Adile Erol, “İkiz kardeşleri...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tokat’ın Reşadiye ilçesinde 108 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Bayram ve 5 yaşındaki Kağan’ın aileleri çocukların kaçırılma ihtimali nedeniyle ümitlerini korurken, ikiz çocuklardan Bayram’ın annesi Adile Erol, “İkiz kardeşleri birbirinden ayırdılar” diyerek gözyaşlarını tutamadı.
Reşadiye ilçesinde evleri yakınındaki parkta oynadıktan bir süre sonra Kelkit Irmağı kenarındaki yolda görülen ve bir daha kendilerinden haber alınamayan Bayram ve Dursun Kağan’ın kaçırıldığı mı yoksa ırmağa mı düştüğü sorusu henüz netlik kazanmadı. Kayıp çocukların kaçırılma ihtimali nedeni ile ümitlerini koruyan aileleri ise, gelecek sevindirici bir haberi bekliyor. Kelkit Çayı ve ormanlık alanda yapılan arama çalışmalarına bir süredir ara verilirken, arama çalışmaları emniyet tarafından detaylı olarak sürdürülüyor. 180 kişinin ifadesi ve şüpheli araçlar üzerinde yapılan kriminal çalışmalar devam ediyor.
“BU ÇOCUK KUŞ GİBİ UÇTU MU?”
Kayıp çocuklardan Bayram Erol’un dedesi Bayram Erol, torununun evlerine yaklaşık 50 metre uzaktaki parkta oynadıktan bir süre sonra arkadaşı ile birlikte kayıplara karıştığını hatırlattı. Torununu çok özlediğini ifade ederek gözyaşlarını tutamayan Erol, Bayram’ın ikiz kardeşi Berat’ın da okula gidip gelirken korktuğunu söyledi. Dede Erol, “Berat okula gidip gelirken korkuyor ve ‘beni okula götür’ diyor. Annesi, ben, babaannesi okuluna götürüyor. Kardeşi ile okula gitmeye alışkındı. Kaybolduktan sonra ırmak kenarlarında çok aradım ama bir sonuç yok. Nasıl oldu bu çocuk kuş gibi uçtu mu? Emniyette çalışmalarını sürdürüyor, bir delil yok. Her yerde araştırıp soruşturuyoruz diyorlar” dedi.
“BENİM TAHMİNİM ÇOCUKLAR KAÇIRILDI”
Torunu kaybolduktan sonra 108 gün geçtiğini ifade eden Erol, gelen ihbarların asılsız çıktığını söyleyerek, "Çocukların bulunmasına yardımcı olacak olanlara 100 bin lira para ödülü vereceğimizi söyledikten sonra arayanlar oldu. Yapılan ihbarları araştırıyoruz asılsız çıkıyor. Biz kendimizi avutmak için ırmak kenarlarını arıyoruz. Irmakta olmadığına karar verildi. Benim tahminim çocuklar kaçırıldı. Ama kim kaçırdı bulunamıyor. Bir delil yok” diye konuştu.
Babaanne Rukiye Erol ise bugüne kadar her yeri aradıklarını ifade ederek, “Ne olursunuz bize yardım etsinler. Daha dayanacak gücümüz kalmadı. Başkanlarımıza sesleniyorum, bize yardım etsinler. Çocuklarımız nerede ne yiyip içiyorlar?” şeklinde konuştu.
“İKİZ KARDEŞLERİ BİRBİRİNDEN AYIRDILAR”
İkiz oğlunun fotoğrafına bakarak gözyaşı döken Bayram Erol’un annesi Adile Erol, “İkiz kardeşleri birbirinden ayırdılar. Ayıran insanlar bizim feryadımızı duyuyorlar. Kaçırdılarsa çocuklarımızı getirsinler, kavuştursunlar. Berat kardeşini soruyor, özlediğini söylüyor. Ama hala bir haber yok. Geceleri aklımızda bir sürü soru öldü mü, yaşıyor mu? Bir sürü soru ile uyuyamıyoruz. Bu psikoloji ile yaşamaya çalışıyoruz. Diğer çocuklar için yaşamaya devam ediyoruz. Şu ana kadar kötü bir haber gelmediği için bir ihtimal yaşıyorlardır diye bekliyoruz. Para ödülü için arayanlar oldu ama bir şey çıkmadı. İhbarlar sahte çıktı. Bizim yaşadığımız duyguları biliyorlar, insanlarda vicdan kalmamış. Öyle kimselerin de aramasını istemiyoruz. Yarın kimin başına ne geleceği belli olmuyor. İnsanlık namına insanların duyarlı olmasını görenlerin haber vermesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
“BİZİM ŞÜPHELENDİĞİMİZ KİMSE YOK”
Dursun Kağan Taşçı’nın annesi Nazife Taşçı ise sürekli ırmak kenarlarında bir iz bulunur, kıyafeti çıkar diye aradıklarını ama bir şey bulamadıklarını ifade ederek, “Çok şaşkınız, ne diyeceğimi bilemiyorum. Bizim şüphelendiğimiz kimse yok. Çok şaşkınız kaçırıldı mı, suya mı düştü? Irmağa düştülerse neden bir iz, delil yok? Ne diyeceğimi bilemiyorum” açıklamasını yaptı.
Reşadiye ilçesi Çermik Mahallesi’nde Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları 8 yaşındaki Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları 5 yaşındaki Dursun Kağan, 29 Aralık tarihinde evlerinden ayrıldıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamamıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.