Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkçeyi Doğru ve Güzel Kullanma Makale ve Deneme Yarışması Ödül Töreni yarın düzenlenecek

“Dilimiz Kimliğimizdir” konulu öğretmenler ve ortaöğretim öğrencileri arası Türkçeyi Doğru ve Güzel Kullanma Makale ve Deneme Yarışması’nın ödül töreni yarın düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

“Dilimiz Kimliğimizdir” konulu öğretmenler ve ortaöğretim öğrencileri arası Türkçeyi Doğru ve Güzel Kullanma Makale ve Deneme Yarışması’nın ödül töreni yarın düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile Türk Dil Kurumunun öncülüğünde 2017 yılı “Türk Dili Yılı” ilan edilerek bu kapsamda pek çok faaliyet düzenlendi. Bu faaliyetlerin en kapsamlılarından biriyse Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türk Dil Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen “Dilimiz Kimliğimizdir” konulu öğretmenler ve ortaöğretim öğrencileri arası Türkçeyi Doğru ve Güzel Kullanma Makale ve Deneme Yarışması oldu.

Türk Dil Kurumu tarafından yapılan açıklamada yarışmaya 81 ilden öğretmen ve öğrencilerin katıldığı belirtilerek, "İl Milli Eğitim Müdürlüklerince il çapında yapılan ilk değerlendirmelerde iki türde (makale ve deneme), ilk üçe giren eserler (toplam altı eser) belirlenmiştir. İl çapında iki farklı dalda dereceye giren üçer eser, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Dil Kurumu mensuplarından oluşan Seçici Kurul tarafından değerlendirilmiş ve her iki türde Türkiye çapında dereceye giren ilk üçer eser seçilmiştir. Ayrıca iki türde üçer eser de Seçici Kurul Özel Ödülü’ne değer görülmüş, Türkiye çapında dereceye giren ve Seçici Kurul Özel Ödülü’ne değer görülen toplam on iki eser ve sahipleri 9 Kasım 2017 tarihinde Türk Dil Kurumunun ağ sayfasından ilan edilmiştir" denildi.

Türk Dil Kurumu Toplantı Salonu’nda saat 10.00’da başlayacak törende Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs ve Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin’in konuşma yapması bekleniyor.

Törende seçici kurul üyelerine teşekkür belgeleri, Türkiye çapında dereceye giren ve Seçici Kurul Özel Ödülü’ne değer görülen öğrenci ve öğretmenlere de ödülleri takdim edilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.