Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turkcell dünyada bir ilki Gaziantep’te gerçekleştirdi

Türkiye’de ve dünyada ilk olan Hayal Ortağım projesi ile Gaziantep’teki görme engelliler için otobüs ve duraklar artık konuşuyor.Hayal Ortağım’ın Türkiye’de ilk kez Gaziantep’te hayata geçen “Ulaşım” özelliği, görme engellilerin...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de ve dünyada ilk olan Hayal Ortağım projesi ile Gaziantep’teki görme engelliler için otobüs ve duraklar artık konuşuyor.
Hayal Ortağım’ın Türkiye’de ilk kez Gaziantep’te hayata geçen “Ulaşım” özelliği, görme engellilerin duraklarda ve otobüslerde kimseden yardım almak zorunda kalmadan engelsiz seyahat edebilmesine imkan sağlıyor. Özellik durakta kullanıldığında, görme engelli yolcu hangi durakta olduğunu, bulunduğu duraktan geçen otobüslerin listesini ve kaç dakika sonra otobüsünün durakta olacağını öğrenebiliyor. Beklediği otobüsün durağa geldiği bilgisine sesli bir uyarıyla ulaşabiliyor. Araç duraklara yaklaşırken, otobüs şoförüne de duraktan bir görme engellinin otobüse bineceği uyarısı gidiyor. Görme engelli kullanıcı, yolculuk sırasında, hangi duraklardan geçtiğini öğrenebiliyor ve inmek istediği durağa yaklaştığında sesli bildirim alıyor. Beacon teknolojisiyle çalışan özellik hiçbir sapma olmadan otobüs, durak ve uygulama arasındaki iletişimin kurulması konusunda da dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nun katılımıyla Gaziantep’te düzenlenen toplantıda hem bu işbirliği hayata geçirildi, hem de Hayal Ortağım’ın yeni özellikleri tanıtıldı. Şahin ve Terzioğlu’na eşlik eden basın mensupları, Hayal Ortağım’ın Ulaşım ve Yol Arkadaşım sistemini denenmesine şahit oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.