Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkçe Konuşan İşadamları ATO Üyeleriyle Buluştu

Ankara Ticaret Odası (ATO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) bu yıl 19’uncusunu düzenlediği “Türkçe Konuşan Girişimciler Programı” kapsamında Eşleştirme Toplantısı gerçekleştirdi.ATO Congresium’da yapılan Türkçe...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2016 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Ticaret Odası (ATO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) bu yıl 19’uncusunu düzenlediği “Türkçe Konuşan Girişimciler Programı” kapsamında Eşleştirme Toplantısı gerçekleştirdi.
ATO Congresium’da yapılan Türkçe Konuşan Girişimciler Eşleştirme Toplantısı’na 22 ülkeden 50 iş adamı katıldı. Gıda, tarım ve hayvancılık, inşaat ve inşaat malzemeleri, makine, tekstil, turizm, kimya, finans, elektrik-elektronik gibi farklı sektörleri temsil eden konuk iş adamları, aynı sektörlerde iş yapan ATO üyeleriyle bir araya gelerek ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.
ATO Başkanvekili Koray Güngör Şanal, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, yeni pazarlar bulmaları ve yurt dışına açılmalarında iş adamlarına her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını söyledi. Eşleştirme Toplantısı’nda kurulacak ikili ilişkiler sayesinde Türk iş dünyasının rekabet gücünün daha da artacağını kaydeden Şanal, “Sıkıntılarımız ne büyüklükte olursa olsun bunları bir araya geldiğimiz sürece aşmamız çok daha kolay olacak ve bu sayede hedeflerimize daha kısa sürede ulaşmış olacağız” dedi.
Şanal, günümüzde dış pazarlara açılmanın özellikle gelişmekte olan ülkelerin ekonomik büyümelerini gerçekleştirmeleri ve vatandaşlarının refahını artırmaları için en önemli çıkış kapısı olduğunu vurguladı. Türkiye’nin, içinde bulunduğu coğrafyada yaşanan olumsuzluklara rağmen 2015 yılında 143 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini hatırlatan Şanal, “Ürünlerinin kaliteleri ve çalışmalarıyla kendilerini sadece Türkiye’de değil dünyanın en önemli ve büyük pazarlarında kanıtlamış pek çok firmamız bulunmaktadır” diye konuştu.
Yurt dışına açılan firmaların karşılaştıkları en önemli sıkıntılardan birinin güvenilir firmalara ulaşmak olduğunu bildiren Şanal, şunları söyledi:
“Bugün burada gerçekleştirdiğimiz birliktelik, iş dünyasının doğru ve güvenilir kişilerinin bir araya gelmiş olmaları yönüyle büyük önem arz etmektedir. Bizler aynı dili konuşan ve aynı geçmişi paylaşan kişiler olarak aramızdaki ticari bağlardan çok daha güçlü bir gönül bağına sahibiz. Bu birlik ve beraberlik, ülkeler arası ilişkilerin serbestleştiği ve günümüzün teknolojik imkânları sayesinde iletişimin ve ticaretin son derece kolaylaştığı bir dönemde bizlere büyük bir avantaj sağlamaktadır.”
Toplantıya katılan Afganistan heyeti, ATO Başkanvekili Şanal’a Afgan şapkası hediye ederken, diğer ülkelerin temsilcileri de çeşitli hediyeler sundular. Şanal da Heyet Başkanı Sabri Shener ve Başkan Yardımcısı Dr. Erion Çerekja’ya kahve fincanı ve çikolata hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.