Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Yıldızlarının Gösterisine Martı Düzenlemesi

Türk Yıldızları Filo Komutanlığı Akrobasi Ekibi, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 28 Mayıs tarihinde gösteri düzenleyecek. Türk Yıldızları’nın, gösterisi martıların denizde olmadığı bir saate göre ayarlanacak.Kaymakamlık toplantı...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Yıldızlarının Gösterisine Martı Düzenlemesi
Türk Yıldızları Filo Komutanlığı Akrobasi Ekibi, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 28 Mayıs tarihinde gösteri düzenleyecek. Türk Yıldızları’nın, gösterisi martıların denizde olmadığı bir saate göre ayarlanacak.
Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Belediye, Karadeniz bölge ve garnizon komutanlığı, İlçe Jandarma komutanlığı, ERDEMİR, sivil toplum kuruluşları, daire müdürleri, Türk Yıldızları Tim lideri Hava Pilot Yüzbaşı Osman Yığcı ile görevlileri katıldı.
Organizasyon hakkında fikir alışverişinde bulunulan toplantıda ilk konuşmayı yapan Kaymakam Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilecek olan etkinliğe kamu kurumları, ilgili sivil toplum kuruluşu ilederneklerin destek verdiğini belirtti. Madenoğlu, "Yapılacak olan 28 Mayıs etikliğinde, ilgili arkadaşlar görevlerini layığı ile yapmak için, daha şimdiden ummalı bir çalışma içine girdiler. Festivalimizi renkli, heyecanlı ve ’iyi ki yapıldı’ dedirtecek şekilde gösteri gurubu, daima medarı ifiharımız olan Türk Yıldızları takımı da gösteri yapacak. Halkımıza, onur ve heyecan verici anlar yaşatacaklar. Bu uçuşlar öncesinde, usul olduğu üzere, uçuştan önce ve o gün neler yapılması lazım, bunları konuşacağız" dedi.
"FAZLA MARTI SÜRÜSÜ VAR"
Türk Yıldızları Filo Komutanlığı Tim lideri Hava Pilot Yüzbaşı Osman Yığcı da, Türk Yıldızları olarak amaçlarının Türk Silahlı kuvvetlerinin gücünü dosta düşmana karşı göstermek olduğunu ifade etti. Yığcı ayrıca denizde fazla martı sürücü olduğunu söyledi. Yığcı, "Dün baktık. Denizde oldukça fazla martı sürücü var. O esnada bizim gösteri yapmamız zor. Gün içinde bakılacak. Uygun saat martıların yoğunlunun az olduğu, uçmadığı ve havada olmadığı saatlerde 3 ya da 4 gibi" dedi.
Kaymakam Nazım Madenoğlu da martıların uçakların çıktığı irtifaya çıkıp çıkamadığını sordu. Komutanlar ise martıların kendi irtifalarına çıkmadıklarını, uçakların martıların irtifasına indiklerini söyledi.
Türk Yıldızlarının gösterisi ile ilgili olarak katılımcılara brifing veren Türk Yıldızları Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Üsteğmen Selim Şensoy ise devlet ve ordunun varlığını vatandaşlara hissettirmeye çalışacaklarını vurguladı. Üsteğmen Şensoy, gösteri tarihinden bir gön önce keşif uçuşları yapacaklarını da hatırlatarak, "Biz, artist ve şovmen değiliz. Bu bir görsel şölen ama şahsi ihtiyaçlarımız ve isteklerimiz zinhar yoktur. Bunun, yanlış anlaşılmasını istemiyoruz" diye konuştu.
Şensoy gösteriye engel olarak martıların ve ERDEMİR’in sintel bacası olduğunu söylemesi üzerine, toplantıya katılan ERDEMİR yetkilisi, fabrika sahasının daha önce yasaklı bölge olarak belirlendiğini, ancak kısa süre önce de uçuşa tehlikeli bölge olarak değiştirildiğini, sintelden çıkan gazların uçaklara, uçakların oluşturacağı vibrasyonun ise fabrikaya zarar verebileceğini öne sürdü.
Toplantının sonraki kısmı, basına kapalı gerçekleştirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.