Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Yıldızları 23 Nisan’da EXPO 2016’da

Dünyanın sayılı süpersonik akrotimi Türk Yıldızları, 23 Nisan’da EXPO 2016 Antalya sergi alanında yapacağı gösteri öncesi keşif yaptı.’Çiçek ve Çocuk’ temasıyla 22 Nisan akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünyanın sayılı süpersonik akrotimi Türk Yıldızları, 23 Nisan’da EXPO 2016 Antalya sergi alanında yapacağı gösteri öncesi keşif yaptı.
’Çiçek ve Çocuk’ temasıyla 22 Nisan akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı bir törenle resmi açılışı gerçekleştirilecek olan EXPO 2016 Antalya’da açılış hazırlıkları sürüyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak olan EXPO 2016 Antalya’nın ilk gününde Türk Yıldızları Akrobasi Timi de nefes kesen bir gösteriye imza atacak.
Filo Komutanı Hava Pilot Kurmay Yarbay Şenol Çetin ve ekip arkadaşları gösteri öncesi Aksu ilçesinde bulunan bin 121 dönümlük sergi alanı ve çevresinde keşif yaptı. Süpersonik akrotimi ilk olarak sergi alanında EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın’ı ziyaret etti. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Aydın, "Sizleri ağırlamaktan büyük gurur duyuyoruz. Gittiğiniz her ülkede ülkemizin göğsünü kabartıyorsunuz. Dünyanın gözünün üzerimizde olduğu bir günde, burada da çok iyi bir gösteri yapacağınızdan eminim" dedi.
EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın’la birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektiren süpersonik akrotimi daha sonra EXPO 2016 Antalya sergi alanında yapacağı gösteri öncesi keşif yaptı. Gösterinin emniyetli bir şekilde izlenmesi için alan ve alan çevresinde gözlem yaptıklarını belirten Filo Komutanı Hava Pilot Kurmay Yarbay Şenol Çetin, "Halkımızın nereden daha güzel izleyeceğine baktık. Bazı koordinasyon toplantıları gerçekleştirdik" ifadelerini kaydetti.
Yedi tane F5 uçağıyla 23 Nisan Cumartesi günü saat 14.30’da EXPO 2016 sergi alanında olacaklarını belirten Yarbay Çetin, "Türk Yıldızları olarak dünya çocuklarının da katılımıyla gerçekleşecek EXPO 2016’nın coşkusuna katılacağız. Eğlence havasından ziyade daha çok birlik ve beraberliğimizi gösterecek şekilde, ellerimizde Türk bayraklarıyla herkesin burada olmasını arzuluyoruz. Malum ülkemizin içinde bulunduğu ortam ortada. En çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğu dönemlerdeyiz. Sezonu, 18 Mart’ta Çanakkale’de şehitlerimize yönelik düzenlenen programda gösteriyle açmıştık. Sezon boyunca uçacağımız bütün gösteriler, şehitlerimize armağan olacaktır" diye konuştu.
TÜRK YILDIZLARI
Türk Yıldızları, 1914 yılında kurulan Türk Hava Kuvvetleri’nin bir parçası olarak dünyada sekiz süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapan tek akrotim ekibi özelliği taşıyor. Türk Yıldızları kuruluşundan bugüne gerçekleştirdiği gösterilerle tüm dünyada adından söz ettiriyor. Dünyanın birçok noktasında yaptıkları gösterilerle isimlerini dünya literatürüne yazan Türk Yıldızlarını, her gösterilerinde on binler izliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.