Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk şirketinden İsrail hükümetine dava

İsrail’de 23 yıldır inşaat sektöründe hizmet veren Türk şirketinin sahibi ve siyasetçi Ahmet Reyiz Yılmaz, inşaat faaliyetleri yürüttüğü İsrail’de şirketine 40 milyon dolar vergi cezası kesilmesini mahkemeye taşımaya hazırlanıyor.Yılmaz,...

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2016 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2016 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İsrail’de 23 yıldır inşaat sektöründe hizmet veren Türk şirketinin sahibi ve siyasetçi Ahmet Reyiz Yılmaz, inşaat faaliyetleri yürüttüğü İsrail’de şirketine 40 milyon dolar vergi cezası kesilmesini mahkemeye taşımaya hazırlanıyor.
Yılmaz, İsrail Hükümeti tarafından şirketine kesilen 40 milyon dolar vergi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. İsrail hükümetin kestiği cezanın gerekçesiz ve hukuksuz olduğunu savunan Yılmaz, "Bu hukuksuz işlem derhal sonlanmaz ise tahkim ve Türkiye’de İsrail hükümeti aleyhine karşı dava dahil her yolu deneyeceğiz. Türkiye’ye ödenen tazminatın suyu çıkmıştır. Türkiye’ye 20 milyon dolar tazminat ödeyen İsrail, 40 milyon dolar almak için kanunsuz bir şekilde Türk şirketinin gırtlağına çökmüştür. Bu ne biçim bir Tazminat ödemesi, ne biçim bir anlaşma oldu anlamak mümkün değil. İşin suyu çıktı resmen" ifadelerini kullandı.
Netanyahu hükümetinden adil olmalarını isteyen Türk iş adamı, "23 yıldır şerefle mücadele eden bir şirketi devlet gücü ile kanun dışı ve hukuksuz bir ödemeye zorluyorsunuz. Bu tavrınızı değiştirmeniz ve adil olup 2005 devlet beyanınız ve hükümet kararlarınıza devlette devamlılık ilkesi içinde sadakat ve saygı göstermenizi bekliyoruz. Hiç kusura bakmayacaksınız ama yaptığınız bu kanunsuz işlem sadece hukuk tanımamazlık ve emek hırsızlığıdır. Size böyle kanunsuz bir para ödemeyeceğiz. İsrail devleti olarak benden talep ettiğiniz 40 milyon dolar tutarında ki sözde vergi cezasının hiç bir hukuki karşılığı olmadığını bildiğiniz halde bu yaptığınız ancak savunmasız bir Türk şirketini devlet gücü ile yok etme gayretidir. İsrail’de 23 yılda zirveye oturan bir şirketin İsrail ekonomisine yaptığı katkı yok sayılıp şimdi tazminatın hıncını bize yansıtmanızı kabul etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.
İsrail hükümetine dava açacaklarını söyleyen Yılmaz, "Hukukçularımızın hazırlıkları tamamlandı bir hafta içinde dava açılacak. İsrail’de Türk şirketini bu kanunsuz ve adına sadece haraç denebilecek 40 milyon dolar tutarındaki ödemeye zorlayanlar, makam ve mevkisine bakılmadan Ankara’da dava edilecektir. Bizi Ankara’da mahkeme sürecine ne yazık ki bu gayri kanuni işlemin arkasında duran İsrail hükümeti zorlamıştır" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.