Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Sağlık Gönüllülerinden Afrika’ya Yardım Eli

Açlık ve sağlık sorunları gibi birçok problemle boğuşan Afrika’ya giden Türk sağlık gönüllüleri, Uganda’da 5 bin insanı tedavi edecek.Tüm Afrika’nın Dostları Derneği (TADD), yardımsever vatandaşların desteklerinin yanı sıra TİKA...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Açlık ve sağlık sorunları gibi birçok problemle boğuşan Afrika’ya giden Türk sağlık gönüllüleri, Uganda’da 5 bin insanı tedavi edecek.
Tüm Afrika’nın Dostları Derneği (TADD), yardımsever vatandaşların desteklerinin yanı sıra TİKA ve Sağlık Bakanlığı’nın da katkılarıyla Uganda’nın Soroti ikinci kez sağlık organizasyonu gerçekleştirdi. Doktor ve sağlık personellerinden oluşan toplam 21 sağlık gönüllüsü binlerce Ugandalı insana yardım ulaştırmak için, Atatürk Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağıyla yola çıktı. Binlerce hastaya ulaşmayı hedefleyen dernek üyeleri beraberlerinde tıbbi cihazların yanı sıra her türlü ilacın da yer aldığı toplam 85 koli malzemesini de beraberinde götürdü.
10 GÜNDE 5 BİN HASTA TEDAVİ EDİLECEK
Atatürk Havalimanı’nda Uganda’ya gerçekleştirilen sağlık organizasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tüm Afrika’nın Dostları Derneği Başkanı Bilgehan Güntekin, “Tüm Afrika’nın Dostları Derneği olarak bizim ikinci Uganda sağlık organizasyonumuz. Bu kez Soroti’ye gidiyoruz. Oradaki insanlara faydalı olabilmek için gidiyoruz. Çünkü Uganda sağlık açısından çok geride kalmış bir Afrika ülkesi. Çok ciddi olarak sağlık hizmetlerine ihtiyaçları var temel sağlık hizmetleri de dahil buna. Orada kaldığımız 10 gün boyunca Genel Carrahi, Kadın Doğum, Üroloji, KBB alanlarında muayeneler yapıp ameliyatlar yapacağız. Yaklaşık 5 bin kişinin hayatına dokunacağız ve onların daha kaliteli ve konforlu bir şekilde yaşamalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.
150 AMELİYAT GERÇEKLEŞTRİLECEK
Bayrampaşa Devlet Hastanesi Başhekimi İbrahim Ulusoy da, “Hedefimiz yaklaşık 5 bin tane hastaya hizmet vermek. 150’ye yakın ameliyat yapmayı planlıyoruz, 500’e yakın sünnet ve 600’e yakın diş çekimi planlıyoruz. Türkiye adına ecdadımızın yadigarı olan topraklara sağlık hizmeti götürmek için gidiyoruz. 85 sağlık kolimiz var. Yüzde 95’i ilaçlardan oluşuyor. Bunların yanı sıra tıbbi malzemeleri ameliyat cihazları, ultrasonografimizi yanımızda götürüyoruz. Yine bütün cerrahi aletlerimizi yanımızda götürüyoruz” dedi.
“SAĞLIK HİZMETLERİMİZ MİLLETİMİZE SEVGİ OLARAK GERİ DÖNECEK”
Afrika kıtasının tüm dünyadan yardım beklediğini belirten TADD Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Üroloji Uzmanı Dr. Serhat Onur ise, “Afrika gerçekten yardım bekliyor. Biz ecdadımızın bize bıraktığı mirası biraz geç fark ettik. Afrika’ya her gidişimizde özellikle Osmanlı’yı bilen Afrikalılar niye bu kadar geç kaldınız diye bize sitemde bulunuyorlar. Bu organizasyonlar hem devletimizin katkısıyla hem sivil toplum örgütlerimizin katkısıyla gerçekleşiyor. İnşallah bu yaptığımız sağlık hizmetleri hem devletimize hem milletimize sevgi olarak geri dönecek” diye konuştu.
Dernek daha önce de 2015 yılının Kasım Uganda’nın Jinja bölgesine gerçekleştirdiği sağlık organizasyonu kapsamında 5 bine yakın hastayı muayene etmiş, 115 ameliyat, 630 ultrason, 470 sünnet, 650 diş muayenesi ve 600 diş çekimi yapmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.