Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Öğrencilerin Büyük Başarısı

Uluslararası Folklor Festival Derneği tarafından Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya’da düzenlenen dans yarışmasında Türkiye’yi temsil eden Bursa Özel Tan Okulları’ndan "Destan Gösteri Sanatları Topluluğu" şampiyon oldu. Öğrencileri...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası Folklor Festival Derneği tarafından Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya’da düzenlenen dans yarışmasında Türkiye’yi temsil eden Bursa Özel Tan Okulları’ndan "Destan Gösteri Sanatları Topluluğu" şampiyon oldu. Öğrencileri şampiyonluğa ise Kılıç Kalkan, Karadeniz ve Roman oyunları taşıdı.
Prag, Viyana, Budapeşte’de gerçekleştirilen "Uluslararası Bahar Halk Dansları Festivali Büyük Ödül" yarışmasının Prag ve Viyana etabında Türkiye’yi 28 öğrenciyle temsil eden Bursa Özel Tan Okulları Destan Gösteri Sanatları Topluluğu şampiyon olarak büyük başarı elde etti. "Destan Gösteri Sanatları Topluluğu" 22-25 Mart tarihleri arasındaki yarışmanın birinci etabının yapıldığı Prag’da gerçekleştirilen Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Sırbistan,Bulgaristan,İspanya,Bosna Hersek,İsrail,Filistin ve Türkiye’den katılım sağlayan 12 farklı grup ile katıldığı ilk etap mücadelesini birinci geldi. Yarışmanın 2 etabında da Viyana’da 14 grup arasından ikinci kez birinciliği kazanarak ;her iki etapta da birinci olduğundan 3. etabın sonuçlarını beklemeye gerek kalmadan Grand Prix Şampiyonluğunu ilan etti. Lise öğrencilerinden oluşan 15-16 yaş grubundaki öğrenciler başarılarını eğitmeniyle kutladı.
KARADENİZ,KILIÇ KALKAN,ROMAN OYUNLARIYLA ŞAMPİYON OLDULAR
Topluluk şampiyonluğu Karadeniz,Roman ve Kılıç kalkan oyunlarıyla aldı. Grand Prix Şampiyonluğu belgesini ve Altın Madalyasını organizasyon komitesi adına genel koordinatör Dragan Pantelic, okulun Halk Dansları Eğitmeni Selçuk Yıldız’a verdi. Yarışmada puanlamalar grubun düzeni,diğer gruplarla uyumu, sahne performansı, organizasyona sağladığı katkı gibi farklı başlıklardan oluşan puanlamalar ve katsayılarla ; organizasyon komitesi tarafından belirlenen jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Tur tur olarak hesaplanan puanlamalar sonucunda festivale katılım sağlayan gruplar arasında 3 etabın en yüksek derecesini alan grup Grand Prix şampiyonu olarak anılarak altın madalya ile ödüllendirildi.
"KÜLTÜREL FARKLILIKLAR SANAT İCRASIYLA ORTADAN KALKIYOR"
Şampiyon öğrencilerin eğitmeni Selçuk Yıldız, "Ülkemiz ve insanımızın kültürel değerleriyle uluslararası alanda tanınmasını sağlamanın yanı sıra, öğrencilerimize farklı ulusal kültürleri ve danslarını tanıma olanağı sunmak da bu Grand Prix’e katılmamızın ana unsurudur. Farklı ülkelerden çok çeşitli grupların yarıştığı, saygı ve sevgi çerçevesinde dayanışma ve paylaşımların ön planda olduğu bir mücadeleyi daha geride bıraktık. Kültürel farklılıkların sanat icrasıyla nasıl ortadan kaldırılabileceğinin öğrencilerimiz tarafından deneyimlenmesi; okulumuz öğrencileri adına paha biçilemez bir kazanım olmuştur. Bursa Özel Tan Okulları "Destan Gösteri Sanatları Topluluğu" olarak, uluslararası platformlarda öğrencilerimizi destekleme ve yönlendirme misyonumuzu her zaman olduğu gibi devam ettirme eğiliminde olacağımızı kamuoyuna duyurmaktan kıvanç duyuyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.