Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Öğrenciler Amerika’dan Ödülle Döndü

Amerika’da düzenlenen robot yarışması dünya şampiyonasına katılan Türk öğrenciler, ‘En iyi İlham Veren Çaylak Takımı’ ödülünü kazanarak, bu ödülü Türkiye’ye getiren ilk öğrenciler oldular.Geçtiğimiz günlerde Amerika’da...

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amerika’da düzenlenen robot yarışması dünya şampiyonasına katılan Türk öğrenciler, ‘En iyi İlham Veren Çaylak Takımı’ ödülünü kazanarak, bu ödülü Türkiye’ye getiren ilk öğrenciler oldular.
Geçtiğimiz günlerde Amerika’da katıldıkları robot yarışmasından ürettikleri ‘Dalton’ isimli robotla ‘Yılın Çaylağı’ ödülüyle dönen Türk öğrenciler, bu kez de dünya şampiyonasına gitti. Bahçeşehir Koleji Anadol Lisesi öğrencilerinden oluşan 6025 ’’Adroit Androids’’ takımı dünya şampiyonasından da boş dönmeyerek ‘En İyi İlham Veren Çaylak Takımı’ ödülünü kazandı. 150 takım arasından ödül alan ilk ve tek Türk takımı olarak Rookie Inspiration Award’ı kazanan öğrenciler Türkiye’ye döndü.
Büyük başarı elde eden 6025 ’’Adroit Androids’’ takımı adına konuşan Eda Özkabaş, “Dünya şampiyonasından elimiz boş dönmedik. Düğer takımlara da ilham veren takım olarak belirtilen ilk Türk takımı olarak bu ödülle geldik. ‘En İyi Çaylak Ödülü’ nün ardından biz robotumuzda bazı değişiklikler yaptık ve robotu daha iyi seviyeye çıkardık. Bunun sonucunda da Amerika’da güzel başarılar elde ettik. Dünya şampiyonasında ‘En İyi İlham Veren Çaylak Takımı’ ödülü aldık” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.