Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Ocaklarından Kırım Açıklaması

Türk Ocakları, Rusya’yı Kırım Tatar Milli Meclisi’ne yönelik saldırılarından dolayı şiddetle kınadığını bildirerek uluslararası kuruluşlarını Kırım Türklerinin mücadelesine destek vermeye çağırdı.Türk Ocakları, Kırım Tatar...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 23:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 23:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Ocakları, Rusya’yı Kırım Tatar Milli Meclisi’ne yönelik saldırılarından dolayı şiddetle kınadığını bildirerek uluslararası kuruluşlarını Kırım Türklerinin mücadelesine destek vermeye çağırdı.
Türk Ocakları, Kırım Tatar Milli Meclisi’nin faaliyetlerinin durdurulması hakkında basın açıklaması yaptı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kırım’ı hukuksuz ve haksız bir şekilde ilhak ettiğinin kaydedildiği açıklamada, “Kırım’ı hukuksuz bir şekilde işgal ve ilhak eden Putin, şimdi de görevlendirdiği sözde savcı eliyle Kırım Tatar Milli Meclisi’nin faaliyetlerini durdurma kararı alınmasını sağladı. Daha önce Kırım Tatar Milli Meclisi’nin faaliyetlerinin yasaklanması ve aşırı örgüt kapsamına alınması için başvuruda bulunan savcı müsveddesi, mahkeme sonuçlanana kadar meclisin faaliyetlerini durdurma kararı verdiğini açıkladı” denildi.
“Stalin zulmüyle yurtları ellerinden alınan, sürgünlere ve katliamlara maruz kalan ve Kırım’ın hakiki sahibi olan Kırım Türklerinin meşru temsilcisi Kırım Tatar Milli Meclisi alçakça bir muamele ile karşı karşıyadır” denilen açıklamada şunlar kaydedildi:
“Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk milleti bütün uluslararası platformlarda Kırım Tatar kardeşlerimizin haklarını savunmalı ve bu hukuksuzluğa son verilmesi için her türlü gayreti göstermelidir. Türk Ocakları olarak her zaman olduğu gibi Kırım Türklerinin yanında olduğumuzu ifade ediyor, Rusya hükümetini ve diktatör Putin’i Kırım Tatar Milli Meclisi’ne yönelik saldırılarından dolayı şiddetle kınıyor, uluslararası kuruluşları Kırım Türklerinin haklı mücadelesine destek vermeye çağırıyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.