Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk obüslerinin top atışlarıyla öldürülen IŞİD’li kızını da kaçırmış

Kilis Şehit Mehmet Sınır Karakolu’nda görev yapan er Yusuf Beylem’i şehit ettikten sonra Türk obüslerinin top atışlarıyla Suriye’nin Ayyaşe köyünde öldürülen terör örgütü IŞİD’li ’Ebu Ali’ kod adlı Mustafa Demir’in, boşandığı...

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2016 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2016 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kilis Şehit Mehmet Sınır Karakolu’nda görev yapan er Yusuf Beylem’i şehit ettikten sonra Türk obüslerinin top atışlarıyla Suriye’nin Ayyaşe köyünde öldürülen terör örgütü IŞİD’li ’Ebu Ali’ kod adlı Mustafa Demir’in, boşandığı eşinden olan 9 yaşındaki kızını da IŞİD’e kaçırdığı ortaya çıktı.
Hatay’ın İskenderun ilçesinde ikamet eden Mustafa Demir’in eski kayınvalidesi Güneş Açıkgöz, Demir’in, kızı Neslihan Açıkgöz’den 7 yıl önce boşandığını ve bundan iki yıl önce torunu İrem Nur Demir’i görmek için Reyhanlı ilçesine getirtip oradan IŞİD’e kaçırdığını söyledi.
Torunu İrem Nur Demir’in, Mustafa Demir’in ikinci eşi olan IŞİD sempatizanı Hatice Demir ile Suriye’de yaşadığını söyleyen Güneş Açıkgöz, torununun kendilerine iade edilmesi için yetkililerden yardım talep etti. Açıkgöz, “Benim kızım daha önce Reyhanlı’da Mustafa Demir ile evliydi. Eşinden boşandıktan sonra mahkeme kararıyla torunumu her hafta eski eşine gösteriyordu. Sonra bir, iki yıl kadar çocuğunu hiç sormadı. En sonunda çocuğunu çok özlediğini, görmek istediğini söyledi. Çocuğunu görsün diye kızım kendi elleriyle torunumu kendisine Reyhanlı’ya götürdü. Orada çocuğu alıp bu gece bende kalsın demiş. Ertesi gün bize çocuğun Suriye’ye götürüldüğü haberi geldi. Babası IŞİD’e kayıtlıymış. Biz savcılığa şikayette bulunmuştuk. Demir’e hapis cezası verildi. Ama o öldüğü için herhangi bir sonuç alamadık. Şu anda torunum üvey annesinin yanında ve Suriye’de. Üvey annesi bize yerini bildirmiyor sadece video ve fotoğraf gönderiyor. Artık bıçak kemiğe dayandı. Çocuğumuzu almak, görmek istiyoruz. Annesiz duramıyor, o da ağlıyor biz de ağlıyoruz” dedi.
IŞİD’in sözde sınır sorumlusu olan ve Kilis Şehit Mehmet Sınır Karakolu’nda görev yapan er Yusuf Beylem’i şehit ettikten sonra Türk obüslerinin top atışlarıyla Suriye’nin Ayyaşe köyünde öldürülen ’Ebu Ali’ kod adlı IŞİD militanı Mustafa Demir’in ölmeden önce ’kadınlarla görüşmem’ diyerek kayınvalidesi ile telefonda görüşmeyi reddedip oğlu ile görüştüğünü kaydeden Güneş Açıkgöz, Demir’in oğluna, “Biz burada Türk İslam devleti kurduk. İrem de burada bizim yanımızda. Türk İslam devletine uygun olarak yaşayacak” dediğini söyledi.
Şu an 9 yaşında olan torunu İrem Nur Demir ile bir defa görüntülü konuşma yaptıklarını anlatan Güneş Açıkgöz, yanlarına çağırdığı torununun kendilerine ‘buraya gelen geri dönemez’ cevabını verdiğini söyledi.
Konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan Güneş Açıkgöz, “Annesi de her gün ağlıyor. Bizim gece uykularımız yok. Acaba ne yedi, ne içti, nerede yatıyor. Her gün bir eve gidiyorlar. Nerede olduklarını kimse bilmiyor. Kadın bize hiçbir bilgi vermiyor. Yerini söylemiyor, telefonu da açık değil. Sadece mesaj çekildiği zaman torunumuzu görüyoruz. İrem Nur’u istiyorum ben” diyerek feryat etti.
İnternetten kendilerine gönderilen İrem’in bayram kutlama videosunu gözyaşları içerisinde izleyen Güneş Açıkgöz, yetkililerden yardım talep edip torununun kendilerine iade edilmesini istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.