Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk mucitten ATM’ler için ’Aç-Kapa Anahtar Kart’ sistemi

Mucit Ahmet Özarslan, ATM’ler için geliştirilen “Aç-Kapa Anahtar Kart” sistemini buldu.Adres Patent Türk mucit Ahmet Özarslan’ın, ATM’ler için geliştirilen ’Aç-Kapa Anahtar Kart’ sistemini oluşturduğunu açıkladı. Özarslan, herkesin...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mucit Ahmet Özarslan, ATM’ler için geliştirilen “Aç-Kapa Anahtar Kart” sistemini buldu.
Adres Patent Türk mucit Ahmet Özarslan’ın, ATM’ler için geliştirilen ’Aç-Kapa Anahtar Kart’ sistemini oluşturduğunu açıkladı. Özarslan, herkesin ortak sıkıntısı olan kredi kartlarının çalınması, kaybolması gibi durumlarda kullanıcıları büyük sıkıntıya soktuğunu ve insanlar bu yüzden endişe içinde yaşattığına dikkat çekerek, kredi kartları veya banka kartları kaybolduğu zaman elinizde bir anahtar kart olması gerektiğine vurgu yaptı.
Özarslan yeni buluşu hakkında “Çantanızda, cüzdanınızda herhangi bir yerde kartınızı unutmuş olabilirsiniz. Kartınızı bu gibi yerlerde bulduğunuzda, kapattığınız kartınızın açtırmanız gerekiyor, haliyle bu işlem de insanlar için zaman kaybına yol açıyor. Dolayısıyla kart sahipleri için zaman kaybına söz konusu. Bizim getireceğimiz ’Aç-Kapa Anahtar Kart’ sistemi sayesine kaybolduğunu düşündüğünüz ve tekrar bulacağınızı tahmin ettiğinizde anahtar kartımızla sistemimizle ATM’ye uygulama yapıyorsunuz. ATM ekranında program olarak ’Kapat’ komutu çıkıyor ve bir tuşa basarak kartınızı kapıyorsunuz. Sonrasında kartınızı bulduğunuzda tekrar ATM’ye gidip uygulama işleminden sonra bu sefer de ’Aç’ komutu çıkıyor. Böylece bir tuşa basarak tekrar kartınızı kullanıma açıyorsunuz. Bankaya haber vermeden, kartınızı kapatmadan, bankanın size kartınızı yollama problemi olmadan ve bankanın kart masrafını tekrardan sizden almasına gerek kalmadan her iki tarafında kazançlı çıkacağı bir sistem… Ayrıca günümüzde insanların ekmeği bile kredi kartıyla aldığını düşünürsek 15 gün kartsız yaşayabilmesi günümüzde imkânsız olsa gerek” diye konuştu.
“Dünyada eşi benzeri yok“
Dünyada böyle bir uygulamanın olmadığına işaret eden mucit Ahmet Özarslan, yurt dışında yaşayan birçok kişi bu buluşun çok farklı bir fikir olduğunu belirtip buna benzer bir uygulamanın herhangi bir benzerinin olmadığını sözlerine ekledi. Özarslan, “Bu elbette ki çok kolay ve çabuk olacak bir proje değil… Çünkü Türkiye’de şu anda kredi kartı ve banka kartlarının kullanım sayısı 200 milyon civarında... Dünyada ise bu rakam 5 milyar adet seviyesindedir. Bununla birlikte çok uzun zamandır ne ATM cihazlarında ne de kredi kartlarında bir yenilik yok... Ayrıca bankalar minimum bir karttan yılda 60-70 TL kira alıyor. Bunu rakamı da totale vurduğunuzda ortaya inanılmaz rakamlar çıkıyor. Dolayısıyla eski sistemi hiç kimse değiştirmeye şimdilik yanaşmıyor” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.