Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Kızılayı’nın vekalet kurbanları hijyenik ortamlarda üretiliyor

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet İşgüzar, vekalet kurbanların her şeyinin değerlendirildiğini ifade ederek, "İbadetleri tam istedikleri şekilde yerine getiriliyor, bununla ilgili müsterih olsunlar, biz bununla ilgili sorumluluğumuzun...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Kızılayı’nın vekalet kurbanları hijyenik ortamlarda üretiliyor
Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet İşgüzar, vekalet kurbanların her şeyinin değerlendirildiğini ifade ederek, "İbadetleri tam istedikleri şekilde yerine getiriliyor, bununla ilgili müsterih olsunlar, biz bununla ilgili sorumluluğumuzun fevkalade farkındayız, bunu bilerek her şeyi dini vecibelerimizin emrettiği şekilde yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Türk Kızılayı, ’Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün’ sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında, Et ve Süt Kurumu, Kızılay’ın vekalet kurbanlarını kavurma yaptığı tesisin kapısını basın mensuplarına açtı.
Türk Kızılayı’nın kavurmaları Et ve Süt Kurumu tarafından parçalanıyor, kavuruluyor, konservelere dolduruluyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. 800 gramlık konservelere doldurulan kavurmalar, hassas terazilerde tartılıyor, yağı ve suyu da eklendikten sonra kapakları kapatılarak hijyenik ortamda son teknoloji makinelerle işlemleri yapılıyor.
Kızılay’ın belirlediği ihtiyaç sahibi olan noktalara konserveler Et ve Süt Kurumu’nun araçları ile nakliyesi gerçekleştiriliyor.
İşgüzar, kesimlerin hijyenik ortamlarda yapıldığının altını çizerek, "Bizim 2016 yılı Kurban Bayramı kampanyasında yurtiçi kurban kampanyasında hedeflediğimiz yaklaşık 400 bin adet konserve. 2017 yılı bir dahaki Kurban Bayramı’na kadar peyderpey ihtiyaç sahiplerine, Türkiye’deki 700 şubemiz vasıtasıyla ulaştırılacak. Yurtiçi kurbanlarını verenlere birer şükran plaketi, kurban kesilirken çekilmiş olan CD’si ve kurban sahiplerine kurbanlarından 800 gramlık partiler halinde yapılan bu konservelerden hediye edeceğiz ve kendi kurbanlarının kavurmasından tatmış olacaklar" diye konuştu.
"Sorumluluğumuzun fevkalade farkındayız"
İşgüzar, yurtdışında yapılacak olan kurban kesimleri ile ilgili de şu bilgileri verdi:
"Yurtdışında bu sene 30 ülkede kurban kampanyamız var bununla ilgili kesimlerimizi Kızılay’ımızın çok ehil ve usta insanları 30 ülkede gerçekleştirecekler ama bizim farkımız şu: Biz kesime gitmeden önce hem hayvanlarımızın sağlık durumunu veterinerle beraber o ülkelerden temin ediyoruz ve kurbanı keseceğimiz yerin hijyenik şartlarını oluşturuyoruz. Kurban kesildikten sonra eşit parçalara bölünüyor ve belli bir müddet soğuk hava depolarında tutulduktan sonra o ülkedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtıma geçiyoruz. Şunu kesinlikle söyleyebilirim, kurbanın her şeyi değerlendiriliyor ve ibadetleri tam istedikleri şekilde yerine getiriliyor. Bununla ilgili müsterih olsunlar, biz bununla ilgili sorumluluğumuzun fevkalade farkındayız. Bütün bunların vekalet verirken sorumluluğu ve manevi mesuliyeti omuzlarımızda, bunu bilerek her şeyi dini vecibelerimizin emrettiği şekilde yapmaya çalışıyoruz."
Et ve Süt Kurumu Alım ve Üretim Daire Başkanı Mustafa Sami Cüceloğlu ise Kızılay’ın vekalet kurbanlarının hangi aşamalardan geçtiğini ve tesis hakkında bilgileri aktardı.
Cüceloğlu, Kızılay ile yıllardır çalıştıklarını kaydederek, "Kızılay’ın çok farklı bir çalışma sistemi var, biz de onlarla çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Sadece Kurban Bayramı döneminde değil Kurban Bayramı’ndan sonraki bir yıllık dönem içerisinde üretim faaliyetler ve dağıtım organizasyonunda da birlikte çalışmaktayız. Kızılay’ı farklı kılan en önemli özelliklerden biri de afet bölgesinde, Ramazan ayında yoksul insanların mutfaklarına bizim ürettiğimiz kavurmaların ulaştırıldığını gördüğümüzde büyük gurur duyuyoruz. Bizim faaliyetlerimiz Kurban Bayramı süresince faal kombinalarımızda kurban kesim hizmetleri ile beraber yürümektedir. Dört kombinamızda kesimler gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.
"Doğranan, pişirilen, dolum tesislerine giden kavurmalar hassas tartılarla eşit bir şekilde konservelere dolduruluyor"
Kesim miktarının Türk Kızılayı’na başvuru yapan bağışçılarla orantılı olacağını söyleyen Cüceloğlu, "Kızılay adına kesilen kurban etleri hızlı bir şekilde kombinamıza taşınmakta, yıl içerisinde burada üretimi gerçekleştirilmekte, titizlikle ve hijyenik ortamda parçalanmakta, doğranmakta ve tesislerimizde ambalajlı halde konserve kavurma olarak sunulmaktadır. Tesisimizde 350 kişilik çalışma grubumuz vardır. Tesisimiz günlük 50 ton eti parçalayıp şarküteri ürünleri yaparak her yere dağıtan bir tesistir. Kurban kesimlerinde de veteriner hekimlerimizin kontrolünde alınan hayvanlar, islami usüllerde din görevlileri ve noter huzurunda kesimleri gerçekleştirilmektedir. Tesisimize bütün hijyen kurallarına uygun olarak girilmektedir. Üretim aşamasında veteriner ve gıda mühendisi kontrolünde titiz bir çalışma ile üretim faaliyetleri takip edilmekte. Doğranan, pişirilen, dolum tesislerine giden kavurmalar hassas tartılarla eşit bir şekilde konservelerimize doldurulmakta, yağları ve suları ilave edilmekte ve bunlar kapatılarak sterilize edildikten sonra ambalajlanıp yıl boyu Kızılay’ımızın gösterdiği noktalara tarafımızdan teslim edilmek suretiyle üretimimiz sağlanmaktadır" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.