Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Kızılayı’nın eli Telafer’e uzandı

Türk Kızılayı, Irak’ta DEAŞ’tan temizlenen Telafer ilçesinde yaraları sarmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Türk Kızılayı, Irak’ta DEAŞ’tan temizlenen Telafer ilçesinde yaraları sarmaya devam ediyor.

Telafer’in merkezi güçler tarafından kontrol altına alınmasından sonra Türk Kızılayı bölgede bin aileye gıda, battaniye ve yatak yardımında bulundu. Türk Kızılayı Irak Delegasyon Başkanı Göksen Yenigül, “2014 yılı Ağustos ayından bu yana Irak’ta faaliyetlerimizi yürütüyoruz. DEAŞ’ın 2014’teki saldırılarından sonra özellikle bu bölgedeki 1.7 milyon insan yerinden edildikten sonra kamplarda yaşamaya başladılar. Bizim o günden bugüne Irak Kızılayı ile birlikte faaliyetlerimiz devam ediyor. Bütün kamplara Ezidi, Kürt, Arap ya da Türkmen ayrımı yapılmaksızın haftalık ve aylık planlar dahilinde dağıtımlarımızı yapıyoruz” dedi.

Yardım dağıtma faaliyetlerini mevsim koşullarına uygun yaptıklarını aktaran Yenigül, “Daha çok battaniye, yatak, ısıtıcı, çocuklara yönelik giyim, okul malzemeleri ve özellikle kadınlar için hijyen ağırlıklı malzeme dağıtımı yapıyoruz” diye konuştu.

Telafer’in merkezinde 40 tonluk yardım dağıtıldığını belirten Yenigül, “Hiçbir yaşam alanı kalmamış Telaferlilere kış mevsimini rahat geçirebilmeleri için barınma malzemeleri ulaştırdık. Soba, battaniye, gıda malzemesi gibi acil ihtiyaçlar karşılandı. Önümüzdeki günlerde Musul için bir dağıtım planımız söz konusu. Yaklaşık 40 ile 60 tonluk yardım planlamamız söz konusu” dedi.

Türk Kızılayı Irak Delegasyon Başkanı Göksen Yenigül, 2014 yılından bugüne kadar yaklaşık 13 milyon dolarlık insani yardım dağıtımında bulunduklarını belirterek, “4 yılda 61 sevkiyatta yaklaşık 550 tırlık bir yardım malzemesini bu bölgeye ulaştırdık” şeklinde konuştu.

Türk Kızılayı, savaş nedeniyle tanınmayacak hale gelen ve harabeye dönen Irak’ın en büyük ikinci kenti Musul’a yardımlarını sürdürüyor. Türk Kızılayı Irak Delegasyonu, Musul’un batısında da evlerine geri dönen ve yardıma ihtiyacı olanlara yardım ulaştırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.