Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Kızılayı’ndan ‘Merhamet Yürüyüşü’

Türk Kızılayı Samsun Şubesi, Kızılay Haftası nedeniyle ‘Merhamet Yürüyüşü’ düzenledi.İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi boyunca yapılan yürüyüşe Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya...

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Kızılayı’ndan ‘Merhamet Yürüyüşü’
Türk Kızılayı Samsun Şubesi, Kızılay Haftası nedeniyle ‘Merhamet Yürüyüşü’ düzenledi.
İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi boyunca yapılan yürüyüşe Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr.Kerem Kınık, Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habib Demirel, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, kamu kurumu ve kuruluş temsilcileri, Türk Kızılayı Samsun Şubesi çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İstiklal Caddesi üzerindeki Şehir Kulübü önünden başlayan yürüyüş, cadde boyunca devam etti. Yürüyüşte bulunan mehter takımı çevredeki vatandaşların ilgisini çekti.
Yürüyüşte konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Samsun, Kızılay faaliyetlerinin yoğun olduğu bir ilimizdir. Bugün de vatandaşlarımız ile birlikte ‘Merhamet Yürüyüşü’ gerçekleştiriyoruz. Bu yürüyüşte farkındalık oluşturuyoruz. Hepimizin bir merhamete ve rahmete ihtiyacı var. İyi zamanımız var, kötü zamanımız var. Dolayısıyla her zaman hatırlamakta fayda var. Tıpkı nasıl 15 Temmuz’da bir araya geldik, tek vücut olduk. Devletimizin, milletimizin, bekasının tehlikeye düştüğü zamanlarda nasıl herhangi bir kimliği gözetmeksizin bir araya geliyorsak, Kızılay da bize millet olduğumuzu hatırlatan bir kuruluştur. Kızılay hepimizin, bütün milletimizin, merhamette hepimize lazım, Kızılay da bunun bir aracısıdır” dedi.
Türk Kızılayı’na destek vermeye çalıştıklarını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Kızılay’ımızın ülkemizde nasıl kurumsallaşmış bir sivil inisiyatif olduğunu, yarı kurumsal, yarı kamusal bir kurum olduğunu hepimiz biliyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu güç şartlarda, savaş anında, deprem anında insanımızın yardımına koşan, onu her türlü yardımlaşma duygusuyla insanımızın nefes almasını sağlayan bu kuruma Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.