Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Kızılayı’ndan, BM Misafirlerine Afetzede Çorbası

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya İnsani Zirvesi kapsamında çeşitli ülkelerden İstanbul’a gelen konuklara Türk Kızılayı tarafından konukların ülkelerine ait, afet zamanlarında dağıtılan çorbalar ikram edildi. Empati kurmak amacıyla gerçekleştirilen...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Birleşmiş Milletler (BM) Dünya İnsani Zirvesi kapsamında çeşitli ülkelerden İstanbul’a gelen konuklara Türk Kızılayı tarafından konukların ülkelerine ait, afet zamanlarında dağıtılan çorbalar ikram edildi. Empati kurmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Türk mutfağından ise Ezogelin çorbası ikram edildi.
İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Dünya İnsani Zirvesi kapsamında çeşitli ülkelerden gelen çok sayıda konuğa Türk Kızılayı, afet durumlarında dağıttığı çorbaları ikram etti. 10 ülkeye ait yöresel çorbanın dağıtıldığı etkinlikte Türk mutfağından ise afet zamanlarında dağıtılan Ezogelin çorbası ikram edildi. Zirveye katılan konuklar hazırlanan stantlarda ikram edilen çorbaların tadına baktı.
“5 KITADA 10 ÇORBAYI ESAS ALDIK”
Türk Kızılayı Genel Sekreteri Ayşegül Genç, 10 ülkeye ait çorbanın ikram edildiğini belirterek, “5 kıtada 10 çorbayı esas aldık. O ülkelerde bizim nasıl Ezogelin çorbamızı afetzedelerimize ikram ediyorsak, o ülkelerde herhangi bir afet olduğunda dağıttığımız çorbalar da onların kendi yöresel çorbaları. Burada yaptığımız çalışmayla alakalı beslenme üzerine ürettiğimiz çorbalarımızı tattırmak, bir empati kurmak istedik. Bu anlamda bu başarıya ulaştı diye zannediyorum. Herkes buradaki 10 ülkeden 9 çorbanın tadına baktı. İnşallah bu etkinliğimiz yarın da sürecek. Kızılay olarak beslenme üzerine olan görevimizi bu şekilde yerine getiriyoruz” dedi.
“DİĞER ÜLKELERDEN GELENLER DE BİZİM ÇORBALARIMIZI TATMAK İSTİYOR”
Ayşegül Genç, çorba ikramının sempatiyle karşılandığını ifade ederek, “Herkes ilgi duydu ve özellikle arkadaşlar arasında dolaşıyorum, soruyorum değişik ülkelerde verilmiş olan çorbaları bizim Türk arkadaşlarımız da tatmak istiyorlar. Diğer ülkelerden gelenler de bizim çorbalarımızı tatmak istiyor. Bu anlamda güzel bir birliktelik oluştu. Karşılıklı olarak birbirimizi anlamak açısından en azından çorbada buluşmuş olduk” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.