Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk-iş’ten Kadro Açıklaması

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, taşeron işçilerin kadroya geçmesi konusunda hükümetin söz verdiğini ifade etti. Atalay ayrıca, Türkiye’de yaşanan kadın cinayetlerinden dolayı idamın geri gelmesi gerektiğini vurguladı.Türk-İş...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, taşeron işçilerin kadroya geçmesi konusunda hükümetin söz verdiğini ifade etti. Atalay ayrıca, Türkiye’de yaşanan kadın cinayetlerinden dolayı idamın geri gelmesi gerektiğini vurguladı.
Türk-İş Konfederasyonu tarafından Adıyaman’da düzenlenen "Kadın İşçileri İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitim seminerlerine Türk- İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Petrol İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Türk-iş Konfederasyonu Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Türk-İş Bölge Başkanları, Türk-İş Adıyaman Temsilcisi Ali Tırpan ve çok sayıda çalışan katıldı. Grand İsias Otel’de gerçekleştirilen "Kadın İşçileri İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitim seminerinde Türkiye’ye idamın yeniden getirilmesi gerektiğini ifade eden Türk- İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Özellikle son yıllarda kadın cinayetleriyle ilgili dur durak bilmeden bu problemler devam ediyor. Özge Can olayından sonra Türk-İş Kongresinde çıkıp ifade ettim. Dedim ki bu ülkeyi yönetenler idamı düşünsün. Bazı siyasi partiler dedi ki, Türk- İş Başkanı idamı konuşur mu. 3 yaşındaki çocuğu öldüreceksin, 5 yaşındaki çocuğu öldüreceksin, başınıza gelsin bakalım anne olun baba olun bakalım ne düşünürsünüz. Aynen Türk- İş Başkanı idamı düşünür ve söylemeye devam eder dedim. Onun için bu ülkede idamı düşünmek lazım belli başlı konularda kapsamı genişletmeden çünkü bazı meselelerin önüne geçmek mümkün olmuyor” dedi.
Taşeron işçilerin umutsuzluğa kapılmamasını söyleyen Başkan Atalay, “Çalışma hayatımızda sıkıntılar var. Gündemimizde kıdem tazminatı, esnek çalışma ve özellikle taşeronlaşmayla ilgili her ne kadar başbakanımız herkes kadroya geçecek dese de, sıkıntılarımız var. Şimdi Bizler uzun bir süre taşeron konusunu başbakan huzurunda, cumhurbaşkanı huzurunda anlattık. Bir yerde işçi ikramiyesi var, sosyal hakkı var, cenaze izni var, doğum izni var, yemeği var, servisi var, bir tarafta ise taşeron hiç bir şeyi yok. İlk defa sayın başbakanımızın ağzından asıl iş yapanlara kadro verileceğine dair söz aldık. Şimdi asıl iş yapan karayollarındaki 10 bin arkadaşımız kadroya geçti. Bununla ilgili başbakanımız açıkladı herkes kadroya geçecek asıl iş yapan da yardımcı iş yapan da. Herkes iş yerinde huzurlu olsun, huzurlu çalışsın çünkü devlet söz verdi” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından seminere geçildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.