Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk iş adamları, Obama ve Ryan’a darbe girişimini anlattı

ABD’de yaşayan Türk iş adamları, toplantıda bir araya geldikleri ABD Başkanı Barack Obama’ya yaklaşık 1 saat boyunca Türkiye’deki darbe girişimini anlattılar, ardından da FETÖ lideri Fethullah Gülen’in iadesi hakkında konuştular.Türk...

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2016 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2016 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD’de yaşayan Türk iş adamları, toplantıda bir araya geldikleri ABD Başkanı Barack Obama’ya yaklaşık 1 saat boyunca Türkiye’deki darbe girişimini anlattılar, ardından da FETÖ lideri Fethullah Gülen’in iadesi hakkında konuştular.
Türk iş adamları Murat Güzel ve Ömer Er, ABD’de bu yıl yapılacak başkanlık yarışında Demokratların adayı olan Hillary Clinton’ın seçim kampanyasına destek amaçlı Atlanta’da düzenlenen yemekli toplantıya Başkan Barack Obama’nın onur konuğu olarak katıldı.
Türkiye’deki darbe denemesinin damga vurduğu toplantıda, Türk işadamları darbe konusunda Türkiye’nin pozisyonu hakkında Başkan Obama’yı bilgilendirme fırsatı yakaladı, Türk halkının kaygılarını ve beklentilerini dile getirdi. Toplantıda söz alan Türk işadamı Güzel’in Türkiye’de yaşanan acı darbe girişimi hakkında bilgi verdikten sonra Başkan Obama’ya soru yöneltmesi, Başkan Obama’nın bu konuda uzun bir açıklama yapmasına neden olduğu öğrenildi.
Güzel, Başkan Obama’ya yönelik sorusunda, darbe girişimi sonrasında Türkiye’deki farklı siyasi görüşten milyonlarca insanın bir araya gelerek darbeye karşı durmasına ve Türkiye’de büyüyen bir birlik ve beraberlik duygusuna dikkat çekti. Sorusunda, iktidar ve muhalefet liderlerinin ve özellikle de Türk halkının ABD’li siyasilerin darbeye bakışı ve iade konusunun umutsuz bir şekilde ele alınışından rahatsız olduğunu belirten Güzel, kendisinin de ABD’nin bu konuyu yeterince ciddiye almamasının iki ülkenin ilişkilerini negatif etkileyeceği endişesi taşıdığını dile getirerek, Obama’nın bu konudaki düşüncesini sordu.
Öte yandan, işadamı Ömer Er, ABD Meclis Başkanı Paul Ryan’la da bir görüşme gerçekleştirerek Türkiye’deki darbe girişimi hakkında bilgi verdi. Türkiye halkının hassasiyetlerini dile getiren Er, görüşmede seçilmişlerin yanında yer almanın demokrasinin tartışmasız gereği olduğunu ifade etti. Er’in Meclis Başkanı’na meclisi bombalanmış bir ülkeyi ziyaret etmesini veya en azından Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’ne taziye ziyaretinde bulunmasını tavsiye ettiği öğrenildi. Görüşmede, Ryan’ın Er’in dile getirdiği konulara çok olumlu yaklaştığı ve Türkiye’yle ilişkilerin daha da iyileşmesinden yana olduğu belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.