Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Eğitim- Sen Şehitler İçin Yürüdü

Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen Eyüp Sultan Camii önünden, Edirnekapı Şehitliği’ne yürüyüş düzenleyerek terörü lanetledi. Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hanefi  Bostan, “Bu ülkeyi kesinlikle bölücülere,...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen Eyüp Sultan Camii önünden, Edirnekapı Şehitliği’ne yürüyüş düzenleyerek terörü lanetledi. Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hanefi  Bostan, “Bu ülkeyi kesinlikle bölücülere, hainlere bırakmayacağımızı bütün kamuoyunun bilmesini istiyoruz” dedi.
Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen tarafından şehitler ve terörü protesto için Cuma namazı sonrası Eyüp Sultan Camii önünden, Edirnekapı Şehitliği’ne yürüyüş gerçekleştirildi. Yaklaşık 200 kişilik grup yürüyüş sırasında ellerinde Türk bayrağı taşıyarak tekbir getirdi. Sendikalılar Edirnekapı Şehitliği’nde dualar ederek basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Başkanı Dr. Mustafa Kavlu, “Değerli kamu çalışanları, değerli vatanseverler bugün buraya şehitlerimize olan saygımızı ve şükranlarımızı göstermek maksadıyla toplanmış bulunmaktayız. Bu kutsal mekanda bu topraklarımızı yurt eden vatan yapan kahramanları anmak, Çanakkale kurtuluş harbi ve terör şehitlerini Fatihalarla dualarla yad etmek için toplanmış bulunmaktayız” dedi.
“BU ÜLKEYİ BÖLÜCÜLERE BIRAKMAYACAĞIMIZI KAMUOYUNUN BİLMESİNİ İSTİYORUZ”
Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hanefi  Bostan, teröre karşı yürütülen mücadelenin yanında olduklarını ifade ederek, “Türkiye Kamu-Sen’in ve ona bağlı sendikaların ülkemizde teröre karşı yürütülen mücadelenin yanında olduğumuzu göstermek, şehitlerimize sahip çıkmak, bu ülkeyi böldürmemek için bir dik duruş sergilenmesi gerektiğine inandık. Bu yüzden de Türkiye Kamu Sen olarak bu dik duruşu, İstanbul’dan başlatarak Anadolu’nun her tarafına ulaştırmayı ve yaymayı düşündük. En zor zamanlar da biz vardık var olmaya da devam edeceğiz. Bu ülkeyi kesinlikle bölücülere, hainlere bırakmayacağımızı bütün kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Ve aynı zamanda askerlerimize polislerimize sahip çıkmasını bunların yanına yer almalarını özellikle terör korkusu yaratarak toplumu sindirmeye yönelik bütün atmosferi ortadan kaldırmaya yönelik bir hareket başlattık. Bu hareketin Türkiye’nin her sathına ulaşacağını inanıyoruz. Biz varız Türkiye Kamu - Sen her yerde var olmaya da devam edecek. Terörden PKK’dan ülkeyi bölenlerden korkmadığımızı ifade etmek için, bugün hem şehitlerimizi anıyoruz hem Çanakkale şehitlerini hem İstiklal Savaşı şehitlerini hem de bugün vatanın birlik ve bütünlüğü için verilen mücadele şehit olan bütün arkadaşlarımızı anmak için buradayız. Bu duruşumuzu devam ettireceğiz” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından Kuran-ı Kerim okunup şehitler için dua edildi. Ellerinde Türk bayrakları ile anmaya gelen katılımcılar, şehitlikte dua ederek ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.