Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Böbrek Vakfı Hekiminden Osmancık’ın Pirincine Şiirli Övgü

Tüm dünyaya nam salan Osmancık’ın pirincine şiir yazıldı.Türk Böbrek Vakfı sorumlu hekimlerinden Dr. Osman Tuğlu, lezzeti, aroması ve kalitesiyle tüm dünyaya nam salan Osmancık’ın pirincine şiir yazdı. Aynı zamanda şair ve çevirmen...

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2016 20:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2016 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tüm dünyaya nam salan Osmancık’ın pirincine şiir yazıldı.
Türk Böbrek Vakfı sorumlu hekimlerinden Dr. Osman Tuğlu, lezzeti, aroması ve kalitesiyle tüm dünyaya nam salan Osmancık’ın pirincine şiir yazdı. Aynı zamanda şair ve çevirmen olan Dr. Osman Tuğlu, 6 kıtadan oluşan şiirinde Osmancık’ta yetişen pirincin dünyaca takdir edildiğini edebi bir dille anlatırken, Kızılırmak’ı da cennetteki bir ırmağa benzetti. Şiirinde pirinci her bir tanesinin inci olduğunu anlatan Dr. Osman Tuğlu, Osmancık’ın pirincinin her bir haneye girdiğini ve yılın her günü yendiğini dile getirdi.
Aslen Çankırı’nın Orta ilçesinden Dr. Tuğlu, ziraat mühendisi olan bir diyaliz hastasının çıkaracağı tarım dergisinde Osmancık pirincini konu edeceği yazıya destek amaçlı bir şiir istemesi üzerine kaleme aldığı şiiri ile ilgili olarak, “Osmancık pirincine şiir yazmam diyaliz hastası olan ziraat mühendisi bir hastamın kendisinin yayınladığı bir tarım içerikli dergisinde bu haftaki sayısında Osmancık pirincini konu edeceğini söyledi. Benim de şiirle uğraştığımı bildiği için ’Hocam Osmancık pirincine bir şiir yazar mısın?’ dedi. Bende sürekli yol üzerinden gelip geçerken Osmancık pirincinden yapılan pilavı özellikle tercih ederim. Osmancık pirincinin kalitesini ve lezzetini bizzat biliyorum. Bundan dolayı şiiri yazarken pek zorlanmadım. Osmancık pirincinin tercih edilmesinde katkımın olması beni çok memnun eder. Bu vesile ile gelip geçerken uğradığım Osmancık’ta beni ağırlayan Osmancıklı hemşerilerimize de teşekkür eder ve selamlarımı iletirim” dedi.
Dr. Osman Tuğlu’nun şiir şöyle:
Osmancığın Pirinci
Tüm sofraların şahı
Osmancığın pirinci
Pirinç değil vallahi
Her tanesi bir inci
Ana yurdu suları
O Cennet ül Firdevs’in
Rab Kayırmış kulları
Buyurmuş arza insin
Cennetten inmiş Hind’e
Milyonlar etmiş taktir
Yayılmış Çin içinde
Denmiş dünyada tektir
Oradan inmiş güneye
Geçmiş batıya ünü
Girmiş her bir haneye
Yenmiş yılın her günü
Osmancığa gelince
Bir tuhaf olmuş kalbi
Bir hal gelmiş pirince
Firdevs’e dönmüş gibi
Yeniden bulmuş hayat
Geri dönmüş sevinci
Kazanmış yeni bir tat
Osmancığın pirinci
Osman TUĞLU
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.