Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk askerinin Reyhanlı’ya girişinin 77. yıldönümü kutlandı

Türk askerinin Hatay’ın Reyhanlı ilçesine girişinin 77. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.Cumhuriyet Alanındaki, Atatürk Anıtı’na, Kaymakam Tuncay Dursun, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hacı Nuri Ünal, Belediye Başkanı Hüseyin...

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2016 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2016 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk askerinin Hatay’ın Reyhanlı ilçesine girişinin 77. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.
Cumhuriyet Alanındaki, Atatürk Anıtı’na, Kaymakam Tuncay Dursun, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hacı Nuri Ünal, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi tarafından çelenk sunumu yapıldı. Törene katılanlar saygı duruşunda bulundu, akabinde İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi yaptı. Şanverdi, “Hatay ve Reyhanlı 20 yıl boyunca Fransızların işgali altında kalmıştır. Bu işgal sırasında Reyhanlı Halkı da Türk devletinden ayrı kalmanın verdiği acıyı yaşamış, her şekilde özgürlük mücadelesine devam etmiştir. Halkımızın Türk Devleti bünyesinde var olma inancı hiçbir zaman kaybolmamış ve yüreklerde bir meşale olarak yanmıştır. Nitekim bu süreç merhum Tayfur Sökmenin Devlet Başkanlığında, 2 Eylül 1938 yılında Bağımsız Hatay Devletinin kurulması ile başlamıştır. Ardından Hatay Devlet Meclisi Türkiye Cumhuriyeti’ne ilhak kararı ile 23 Temmuz 1939 da Hatay" adıyla bir vilayet olarak Türkiye Cumhuriyetine katılmıştır. Bu milat bize,77 yıldır demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın haklı gururunu yaşatmıştır. Reyhanlı halkı olarak, atalarımızdan miras, şehitlerimizin kanı ile sulanmış bu toprakları her zaman olduğu gibi Milli birlik ve beraberlik duygusu ile sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacağız. Ondan bir parça koparma düşüncesinde olanlara karşı canımız pahasına müdafaa edeceğimizi üstüne basarak söylüyoruz. 8 Temmuz Türk askerinin Albay Şükrü Kanatlı komutasında Reyhanlı’ya girişinin Onur günüdür. Şanlı ordumuzun Reyhanlı’ya girişinin 77’inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen bu anlamlı günde bizlerle birlikte bulunmanızdan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Bizlere 77 yıl önce, kutsal memleketimizi canları pahasına kazandıran aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor. Saygılarımı sunuyorum” dedi.
Başkan Şanverdi’nin makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından belediye meclis üyeleri ile birlikte Garnizon Komutanlığı’na geçti. Şanverdi, burada Jandarma Binbaşı Yüzbaşı Hacı Nuri Ünal’a 8 Temmuz anısına plaket verdi.
Bu arada Antakya Belediyesi mehter takımı da konser verdi.
Törene, daire müdürleri, askerler, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.