Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Askerinden Övgü İle Bahsediyorlar

EFES 2016 tatbikatına ABD, Almanya, Polonya ve diğer ülkelerin aktif katılımı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nın ne denli güçlü bir ordu olduğunun göstergesi olarak değerlendirildi. Tatbikata katılan yabancı ülkelerin askerleri, Türk askerlerinden...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EFES 2016 tatbikatına ABD, Almanya, Polonya ve diğer ülkelerin aktif katılımı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nın ne denli güçlü bir ordu olduğunun göstergesi olarak değerlendirildi. Tatbikata katılan yabancı ülkelerin askerleri, Türk askerlerinden övgü ile bahsediyor.
EFES 2016 tatbikatına katılan yabancı ülkelerin askerleri, Türk askerlerinden övgü ile bahsediyor. Bazı internet sitelerine mülakat veren askerler, Türkiye’nin NATO’nun en güçlü ordularından olduğunu dile getirdi. Tatbikata katılan ABD’li askerlerin kendi internet sitelerine verdikleri beyanatlar şöyle:
“Evet, sürekli olarak TSK’nın NATO’nun en güçlü ikinci ordusu olduğunu duyuyorduk. Ama bu gücün personel mevcuduna yönelik olarak değerlendirildiğini zannediyorduk. Ama buraya geldiğimizde gördük ki bunun personel sayısıyla bir alakası yok. Burada gerçekten çok güçlü, dinamik, caydırıcı, etkin bir ordu var. Kullanılan araç, gereç, silah, deniz vasıtaları ve hatta bazı helikopterler çoğunlukla milli olarak üretilmiş. Burada çalıştığımız Türk askerleri hiç yorulmaz mı diye düşündüğümüz çok oluyor. Bazen hatta Türk arkadaşlarımıza espri yapıyoruz. Bitmeyen piliniz mi var diye. Çok misafirperverler, hapşırsak dahi biri yanımıza gelip ‘iyi misin?’ diye soruyor.”
Türk askerinin tatbikat içinde muhteşem bir uyum içinde çalışması dikkatlerden kaçmazken, Türk askerinin dosta ve düşmana neler yapabileceğini göstermesi açısından EFES 2016 tatbikatı büyük önem taşıyor. Ayrıca tatbikatta milli silahların ve teçhizatların kullanılması da dikkat çekici unsurların başında geliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.