Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turizmcilerden "Turizmde Seferberlik Platformu"

Turizmci Emin Çakmak, ülkede son bir yıldır yaşanan ve turizmi olumsuz yönde etkileyen terör ile darbe girişimlerinin olumsuzluklarından kurtulmak için "Turizmde Seferberlik Platformu"nu kurdu. Çakmak, "Sektörümüzü yeniden ayaklandırmak...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Turizmci Emin Çakmak, ülkede son bir yıldır yaşanan ve turizmi olumsuz yönde etkileyen terör ile darbe girişimlerinin olumsuzluklarından kurtulmak için "Turizmde Seferberlik Platformu"nu kurdu. Çakmak, "Sektörümüzü yeniden ayaklandırmak için milli turizm seferberliği başlatarak çalışanlarımıza ve sektörümüze sahip çıkmamız için tüm turizm paydaşlarına ve bireylerine çağrı yapıyorum" dedi.
Türk-Hindistan Turizm Konseyi (TITC), Türk-Ortadoğu Turizm Konseyi(TMTC), Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi (THTDC) Kurucu Başkanı, TÜRSAB 22. Dönem Başkan Adayı ve 55 ülkenin üyesi olduğu Dünya Sağlık Turizmi Konseyi (GHTC) iki dönem başkanlığını yapan Emin Çakmak, ülkede son bir yıldır yaşanan ve turizmi olumsuz yönde etkileyen terör ile darbe girişimlerinin olumsuzluklarından kurtulmak için "Turizmde Seferberlik Platformu"nu (TSP) kurdu.
TSP Kurucu Başkanı Çakmak, açıklamasında, son bir yıldır ülkemizde dış kaynaklı mihraklar tarafınca harekete geçirilen terör ve kalkışma olaylarının öncelikle turizm sektörüne ağır darbeler vurduğunu ve turizme hizmet eden 57 sektörü de dolaylı olarak etkilediğini belirtti. Çakmak, şunları kaydetti:
"Turizm sektörü gelirlerinden dış ticaret cari açığının kapatılması, ülke ekonomimizin daha da güçlenmesi ve ülke kalkınmasına ve gelişmesi için yeniden ayaklanması ve bir yıl önceki konumuna getirmek, daha da ilerletmek ve yükseltmek için birlik ve beraberlik içerisinde tüm sektör paydaşlarının bir araya gelerek Turizmde Seferberlik Platformu çatısı altında 15 Ağustos tarihi itibari ile çalışmalarına başlamak üzere platforma aktif olarak katılarak katkı sağlamalarını istiyorum. Turizm paydaşlarımız olan, seyahat acentalarımız, turist rehberlerimiz otellerimiz, restoranlarımız, deniz, kara ve hava taşımacılarımız, taksicilerimiz, turizm STK’larımız ve turizmden emekli değerli bürokratlarımız, büyüklerimiz ve duayenlerinizin aramıza katılarak bu seferberlik çalışmalarımıza destek vermelerini istiyorum. Turizm sektöründe milli birlik ve beraberliğin sağlanması için vatanını ve sektörünü seven her bir turizm bireyinin bu seferberlik çalışmaları içerisinde olması ve destek vermesi kutsal ve vatani bir görev olarak addedilmelidir. Turizmde Seferberlik Platformu olağan 1. Toplantımızı İstanbul’da 15 Ağustos tarihinde gerçekleştireceğiz. Tüm sektör paydaşları ve emektarlarını bu seferberliğe katılmalarını ve katkı vermelerini temenni ediyorum. Platform kurucu üyesi olmak ve fiilen organizasyonlarda katkı sağlayacak arkadaşlarımızın en geç 10 Ağustos tarihine kadar chairman@thtdc.org email adresime TSP kurucu üyesi olmak ve görev alacağımı beyan ediyorum beyanı ile e-mail atmalarını rica ederim. 15 Temmuz hain kalkışmaya halk ve millet olarak karşı durup cumhuriyetimizi, hükümetimizi, vatan topraklarımızı ve milli birlik beraberliğimizi koruyup destan yazdı isek, işte aynı düşünce ve irade ile sektörümüzü yeniden ayaklandırmak için milli turizm seferberliğimizi başlatarak sektörümüze sahip çıkmamız için tüm turizm paydaşlarına ve bireylerine çağrı yapıyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.