Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turizmcilerden "Okullar 19 Eylül’de değilde 3 Ekim’de açılsın" önerisi

Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminden en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen turizm sektörünü yeniden canlandırmak için turizmciler hükümete okulların 19 Eylül yerine 3 Ekim’de açılması önerisinde bulundular.Konuyla ilgili bir...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminden en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen turizm sektörünü yeniden canlandırmak için turizmciler hükümete okulların 19 Eylül yerine 3 Ekim’de açılması önerisinde bulundular.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga, okulların bu yıl 2 hafta geç açılmasının Kurban Bayramı tatili ile birleşen 3 haftalık bir ekstra tatil süresi oluşturacağını bunun da turizm sektörüne olumlu yansımaları olacağını söyledi.
Çavga "15 Temmuz’da Türkiye tarihinin en acı gecelerinden birisini yaşadı. Yüzlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve binlerce vatandaşımızın yaralanmasına neden olan bu olaylar milletimizin ve devletimizin dik duruşu ile bastırıldı. Bilindiği üzere turizm kendinden başka 40-50 sektörü daha ilgilendiren lokomotif bir sektördür. Aynı zamanda çok hassas bir sektördür. En küçük olumsuzluktan feci şekilde etkilenir. Zaten bir yıldır muhtelif olaylara göğüs germeye çalışan turizmciler hainlerin yapmış olduğu 15 Temmuz kalkışmasından sonra çıkmaza girmişlerdir. Yaşanan olayların dış basına farklı yansıtılması, ülkemizde ilan edilen olağanüstü hal akabinde memur izinlerinin iptali vs.. sebeplerle turizm sektörü başta olmak üzere etkileşim içerisinde olduğu 50’ye yakın sektörde kapanması çok zor yaralar oluşmuştur. Biz de meslektaşlarımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bu yaraların kapanmasına fayda sağlayacağını düşündüğümüz bir kaç çözüm önerisi oluşturduk. Bunların başında okulların 19 Eylül tarihi yerine 3 Ekim tarihinde açılması önerimiz geliyor. 12 Eylül’den başlayıp 18 Eylül’de biten Kurban Bayramı tatilinin hemen akabinde okulların açılması izinleri yeni açılan memurlarımızın ve velilerimizin tatil planlaması yapmasını sağlayacaktır. Okulların 2 hafta geç açılması Kurban Bayramı tatili ile birleşen 3 haftalık bir ekstra tatil süresi oluşturacaktır. Normal şartlarda düşük sezon olmasına rağmen bu yılki olağanüstü durumdan dolayı tatil yapamayan bir çok memur ve velimiz bu fırsatı değerlendireceklerdir. Bu erteleme Türkiye’deki bütün turizmcilerin bir nebze olsun yüzünü güldürecektir" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.