Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turistler tatili bırakıp zeytin topladı

Bodrum’da 5 yıldızlı bir otelin bahçesinde bulunan 300 adet zeytin ağacının hasadını otelde konaklayan yerli ve yabancı turistler yaptı.Bodrum’da Zeytinlikahve mevkiinde bulunan turizm tesisinde örnek bir uygulama gerçekleştirildi. Rixos...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2016 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2016 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bodrum’da 5 yıldızlı bir otelin bahçesinde bulunan 300 adet zeytin ağacının hasadını otelde konaklayan yerli ve yabancı turistler yaptı.
Bodrum’da Zeytinlikahve mevkiinde bulunan turizm tesisinde örnek bir uygulama gerçekleştirildi. Rixos Premium Bodrum Oteli içinde bulunan ve bölgeye adını veren 300 adet zeytin ağacından 300 ile bin yıl arasında bulunan 12 tane zeytin ağacı otel yetkililerinin girişimi ile tescillenerek koruma altına alındı.
Zeytin Dostu Derneğinin de destek verdiği hasat şenliğinde otelde kalan yerli ve yabancı müşterilere zeytinyağı tadım testi öğretildi. Çoğunluğu ilk defa zeytinyağı tadımı yapan turistlere daha sonra önlük sepet ve başlarını örtmeleri için yemeni dağıtıldı. Hazırlıkların ardından, Ege Türküleri eşliğinde yaşları 300-bin arasındaki tescilli zeytin ağaçlarının hasadı gerçekleştirildi. Deniz ve havuz keyfini bırakan yüzlerce yerli ve yabancı turist ellerine sepet alarak zeytin toplamaya başladı. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken zeytin hasadında topladıkları zeytinleri yağa çevirecek olan otel daha sonra otel misafirlerine yağ hediye etti.
Etkinlik hakkında açıklama yapan Rixos Premium Bodrum Oteli Genel Müdürü Mehmet Tulunay, "Kendi bünyemizde 300’e yakın zeytin ağacı var. Ancak bunların içerisindeki 12 tanesi ‘Anıt Ağaç’ özelliği taşıyan 300 ila bin yaşı aşkın zeytin ağaçlarından oluşuyor. İstedik ki bu ağaçları koruma altına alalım ve bunların ürününü doğru hasat yöntemiyle değerlendirelim. Misafirlerimizle ve personelimizle bu hasadı gerçekleştirdik" dedi.
Katılımcıların bir kısmı ellerine aldıkları tırmıklarla dallara zarar vermeden zeytinleri aşağıya düşürürken bir kısmı da düşen zeytinleri toplayarak sepetlere doldurdu. İlk defa zeytin toplama tecrübesi yaşayan turistler farklı bir gün geçirmenin keyfini çıkardı. Toplanan mahsulden çıkan zeytinyağı, festivale katılan misafirlere hediye olarak verilecek. İlerleyen dönemler de ise ödüllü bir zeytinyağı olması yönünde çalışmalar yapılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.