Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türgev, STK’larla Birlikte Şehitleri Anıyor

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) öncülüğünde sivil toplum kuruluşları, “Asım’ın neslini yetiştirmek” ülküsüyle Malatya’da bir araya gelerek şehitleri anacak.Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV),...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türgev, STK’larla Birlikte Şehitleri Anıyor
Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) öncülüğünde sivil toplum kuruluşları, “Asım’ın neslini yetiştirmek” ülküsüyle Malatya’da bir araya gelerek şehitleri anacak.
Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle Malatya’daki STK’larla birlikte ‘18 Mart Şehitleri Anma’ programı düzenliyor. Program öncesi Malatya Öğretmenevi’nde basın mensupları ile bir araya gelen TÜRGEV Başkanı Av. Arzu Akalın, İstiklâl Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un dile getirdiği gibi Asım’ın neslini yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi.
TÜRGEV yurtlarında misafir ettikleri 8 bin 500’e yakın öğrenci ile Asım’ın neslini inşa etmek için gayret gösterdiklerini belirten Akalın, “Çünkü şunu biliyoruz ki eğitimli gençler yetiştirmek Türkiye’nin ve dünyanın geleceğini garanti almak açısından son derece önemli bir faaliyet. Eğitime yapılan yatırım insanlığa yapılan en önemli yatırımdır. Biz de bu düstur ile TÜRGEV olarak öğrencilerimizi her manada desteklemiş oluyoruz” şeklinde konuştu.
TÜRGEV olarak Malatya’da bir yurtlarının bulunduğunu aktaran Akalın, bu yıl Çanakkale Zaferi ve şehitleri anma gününü Malatya’da düzenlemek istediklerini söyledi.
Akalın, anma etkinliğini Malatya’da Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, TUGVA, İHH, Milli Türk Talebe Birliği, Hayrat Vakfı, Eğitim Bir Sen, Memur Sen, Genç Memur Sen, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV), Meşale Derneği ve Ortak Değerler Platformu ile birlikte düzenlediklerini ifade etti.
TÜRGEV Başkanı Av. Arzu Akalın, program hakkında şu bilgileri paylaştı:
“Programımız Türkiye’de Kur’an-ı Kerim’in tahkik usulü ile hatmini kaydeden ilk kişi olan Ahmet Tayyar’ın Kur-an’ı Kerim Tilaveti ile başlayacak. Şehitlerimizin vatan topraklarını emanet ettiği öğrencilerimizin Çanakkale Şehitlik Turu izlenimlerini içeren video gösterimi ile devam edecek. 18 Mart Şehitleri Anma Programı, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, TÜRGEV yurdu öğrencileri tarafından şehitlerimiz için indirilen hatimlerin duasını yapacak.”
Anma programında ayrıca Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’a atfen ‘Akif’ adlı tiyatro oyununun da sahneleneceğini belirten Akalın, “Kurtuluş Savaşı öncesinde milli şuur refleksini, millet direncini tetikleyen ve milli direnişin en büyük manevi dayanaklarından biri olan büyük şairimiz Mehmet Akif’in hayatından bir kesiti sizlerle paylaşacağız. Yazar Mahmud Tahsin’e ait eserin oyununda Erman Bacak, Berna Gülen, Sefa Köksal, Berk Yaparel, Mehmet Alkan Demir, Savaş Sezer, Semih Serdar Okumuş rol alacak” diye konuştu.
Bir taraftan Çanakkale Zaferi’nin 101.yılını kutlarken bir taraftan da millet olarak bir üzüntü içerisinde olduklarını ifade eden Akalın, “Ankara’da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle millet olarak çok büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Bu terör saldırısını ve saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum ve bu olayı her manada lanetliyorum. Ülke olarak diliyorum bir daha böyle terör saldırısı ile karşılaşmayız.Bu vesile ile saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.