Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türgev Kurulu’nda Silopili Sevda Efe’nin Duygulandıran Konuşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV)’in Olağan Genel Kurulu’nda yayınlanan, TÜRGEV Silopi Kız Yurdu’nda kalan Sevda Efe’nin hikaye filminde anlattıkları, kurula katılanları...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV)’in Olağan Genel Kurulu’nda yayınlanan, TÜRGEV Silopi Kız Yurdu’nda kalan Sevda Efe’nin hikaye filminde anlattıkları, kurula katılanları duygulandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan program sonunda sahneye çıkan Efe ile yakından ilgilendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV)’in Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongreye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, TÜRGEV Genel Başkanı Arzu Akalın ve çok sayıda davetli katıldı.
Program bir konuşma yapan Akalın, 1996 yılında kurulan TÜRGEV’in bugün 20’inci yılının kutlandığını ifade ederek, “Vakfımızın bu kuruluş hikayesinin tam da gerçekleştiği yıllar benim de hikayemin başladığı yıllar. Hukuk fakültesini birincilikle bitirmiştim. Başta ülkem olmak üzere tüm dünyada adaleti ve barışın gerçekleşmesi için ben de kendi çapımda hizmet edecektim. Akademisyen olmak anayasa hukuku alanında çalışmaktı hayalim. Fakat olmadı olamadı. Niye olamadığını zannediyorum tahmin edersiniz. Benim jenerasyonumun hayal ve planlarında hep bir ama vardı. Şunu yapmak istiyorum ama yasakla karşılaşmazsam derdik bizler. Ama’ların engeline takılan binlerce kızdan ben sadece bir tanesiydim. Belki çok erken yaşlarda kurduğum bu hayalim bu amalar yüzünden biraz gecikmeli olarak gerçekleştirebildim” dedi.
TÜRGEV YURDUNDA KALAN KIZIN HİKAYESİ DUYGULANDIRDI
Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topcuoğlu’nın gerçekleştirdiği Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda TÜRGEV’e bağlı kurumlarda ve yurtlarda eğitimine devam eden öğrencilerin hikayelerini anlatan tanıtım filmleri de yayınlandı. Hayat hikayesi anlatan filmler arasında bulunan ve Silopi’de bulunan TÜRGEV yurdunda kalan Sevda Efe’nin anlattıkları da Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil salonda bulunan katılımcıları duygulandırdı. Efe, kendi hikayesinin ve duygusal konuşmasının bulunduğu kısa filmin yayınlanmasının ardından kürsüde yaptığı konuşmasında, “Ben geleceğe doğru umutsuzdum hayalsizdim. Ta ki TÜRGEV ile tanışana kadar. Şimdi geleceğe doğru bambaşka hayallerim, umutlarım var artık. Ben şu anda burada bulunduğum noktada yalnız kendi adıma değil Silopi’de eğitim görmeye çalışan tüm öğrenci arkadaşlarım adına bulunuyorum ve konuşuyorum. Benim burada sesimi duyurmaya çalışan tüm TÜRGEV ailesine ve şu anda beni dinleyen herkese tüm içtenliğimle teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programda herkese duygulu anlar yaşatan Sevda Efe yakından ilgilenerek sohbet etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.