Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türgev Çanakkale Şehitlerini Malatya’da Andı

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) öncülüğünde sivil toplum kuruluşları Malatya’da bir araya gelerek şehitleri anma programı düzenledi.Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 22:12
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 22:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) öncülüğünde sivil toplum kuruluşları Malatya’da bir araya gelerek şehitleri anma programı düzenledi.
Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla bu yılki anma programını Malatya’da düzenledi. Kentteki sivil toplum kuruluşları ile birlikte Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen anma programına çok sayıda kişi katıldı.
Programa Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, TÜRGEV Başkanı Av. Arzu Akalın, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ile STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ahmet Tayyar’ın Kur-an’ı Kerim Tilaveti ile başlayan program İl Müftüsü Ümit Çimen’in Hatim Duası ile devam etti.
Açılış konuşmasını yapan TÜRGEV Başkanı Arzu Akalın, Çanakkale’de her kesimden insanın cephede omuz omuza çarpıştığını belirterek bu destanın yazıldığını söyledi. Çanakkale savaşında o dönem düşmanın adının ve memleketinin belli olduğunu ifade eden Akalın, “Mehmetçiğimiz cephede kanın son damlasına kadar kime karşı savaştığını çok iyi biliyordu. Bugün ise içeride ve dışarıda bazılarının adı belli bazılarının adı belli olmayan bir çok ihanetle karşı karşıyayız Türkiye’de. Böylesi bir ihanet çemberinde biz vatanımızı seven vatanseverler hiçbir şekilde yılmayacağız. Bilakis duruşumuz çok daha sağlam olacaktır” diye konuştu.
Ecdadın Çanakkale’de tek devlet tek vatan tek bayrak uğruna hiç tereddüt etmeden kanını ve canını feda ettiğini belirten Akalın, “Bugün bizlerde aynı şekilde tek vatan tek millet tek bayrak uğruna tüm gücümüzle çalışmamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yaptığı kısa teşekkür konuşmasının ardından ‘Akif’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Adı Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Zaferi ile özdeşleşen Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’a atfen yazılan ‘Akif’ adlı tiyatro oyununun da Mehmet Akif’in hayatından bir kesit paylaşıldı.
Yazar Mahmud Tahsin’e ait eserin oyununda Erman Bacak, Berna Gülen, Sefa Köksal, Berk Yaparel, Mehmet Alkan Demir, Savaş Sezer, Semih Serdar Okumuş rol aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.