Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜRES Başkanı Bingöl: “Alternatif yemek kartları için çalışıyoruz”

Kısa Adı Türes Olan Tüm Restoranlar Lokantalar Ve Tedarikçiler Derneği Genel Başkanı Ramazan Bingöl, Büyük Bir Pazara Sahip Olan ‘yemek Çekleri’ Sektöründe Düzenlemenin Şart Olduğunu Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TÜRES Başkanı Bingöl: “Alternatif yemek kartları için çalışıyoruz”
Kısa adı TÜRES olan Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği Genel Başkanı Ramazan Bingöl, büyük bir pazara sahip olan ‘yemek çekleri’ sektöründe düzenlemenin şart olduğunu söyledi.
Bingöl, yemek çeklerinde en büyük sorunun yemek çeki veren ana firmaların yüzde 9-10’ları bulan oranda lokantalardan yüksek komisyon alması olduğunu açıkladı. “Yemek çeklerindeki yüksek komisyon, restoran ve lokantaların yanı sıra çeki kullanan dar gelirli çalışanları da olumsuz etkiliyor” şeklinde konuşan Bingöl, sektöre seslenerek “Komisyonu diğer ülkelerde olduğu gibi yüzde 2-3’lere kadar çekmelisiniz” dedi.
Sorunun sadece yüksek komisyonla sınırlı olmadığının altını çizen Bingöl, kartların zaman zaman amacı dışında kullanıldığını, ödemelerin geç yapıldığını, POS cihazlarına uygulanan sigorta bedelleri ve bakımı için istenen ücretin de yüksek olduğunu söyledi.
“Komisyonu yüzde 2-3’lere kadar çekmelisiniz”
Ramazan Bingöl’ün konuyla ilgili açıklaması şöyle:
“İşverene ve çalışana kolaylıklar sağlayan yemek çekleri kullanımı, restoran ve lokantalardan alınan yüksek komisyonlardan dolayı ciddi sorunlar oluşturmaya başladı. Bu konuda TÜRES olarak daha önce bazı girişimlerde bulunduk. İTO gibi bazı kuruluşlar ve sektör temsilcileri açıklamalar ve toplantılar yaptılar. Bakanlık nezdinde temaslarımız oldu. Ancak sorun devam ediyor. TÜRES olarak yemek çeklerindeki yüksek komisyon sorununu gündemde tutmaya devam edeceğiz. Yemek çeki üreticileri, uyguladıkları yüksek komisyondan dolayı kendi sonlarını hazırladıklarını ve yemek sektöründeki firma ve lokantaları zor duruma soktuklarını anlamalılar. Bir lokanta müşterisinden aldığı 20 liralık yemek çekinin 2-3 lirasını komisyon olarak verirse nasıl kazanacak? Yüzde 9-10’luk komisyon çok yüksek. Sektördeki firmaların tamamına sesleniyorum: Komisyonu diğer ülkelerde olduğu gibi yüzde 2-3’lere kadar çekmelisiniz.”
“Alternatif yemek kartları için çalışıyoruz”
Bingöl, açıklamasının devamında, küresel firmaların uyguladıkları yüksek komisyonlardan sektörü korumak için alternatif yemek kartları üzerinde çalışmaların da sürdüğünü açıkladı.
“Yüksek komisyonlardan dolayı sadece İstanbul’da 15-20 bin İTO üyesi esnaf olumsuz etkilendi. Tüm ülkeyi düşündüğümüz zaman zararın ne derece büyük olduğunu tahmin etmek zor değil” diyen Bingöl, konuyla ilgili gelişmeleri sonraki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.