Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tunus’tan Antalya’ya ilk charter seferi gerçekleştirildi

Antalya merkezli Celex Travel, Tunus’tan Antalya’ya ilk charter seferini gerçekleştirdi.Tunus ve Cezayir’de faaliyetlerde bulunan, Celex Travel, Antalya’ya ilk charter seferini gerçekleştirdi. Celex Travel Genel Müdürü Mehmet Bahar, 2008 yılında...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya merkezli Celex Travel, Tunus’tan Antalya’ya ilk charter seferini gerçekleştirdi.
Tunus ve Cezayir’de faaliyetlerde bulunan, Celex Travel, Antalya’ya ilk charter seferini gerçekleştirdi. Celex Travel Genel Müdürü Mehmet Bahar, 2008 yılında Cezayir’den direkt Antalya’ya charter seferlerini gerçekleştiren Celex Travel’in şimdi de Tunus’tan ilk charter seferini gerçekleştirdiğini belirtti.
Bahar, Tunus’tan Antalya’ya gelen ilk charter uçuşu ile 150 Tunuslunun Antalya’ya geldiğine dikkat çekerek, “Celex Travel olarak bir ilki gerçekleştirerek Tunus Antalya arasında direk charter uçuşlarına başladık. 10 hafta boyunca sürecek uçuşlarımız şimdilik haftada bir gün olacak. Ancak bu uçuşları artırmayı planlıyoruz. Ayrıca Tunus’tan İstanbul üzerine Antalya’ya uçuşlarımız sürüyor” dedi.
Türkiye’ye ilgi artıyor
Bu direkt uçuşların yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen yoğun ilgi görmeye devam ettiğini ifade eden Bahar, “2008 yılından bu yana Cezayir’den gerçekleştirdiği direkt
charter uçuşlarını bu yıl iki katına çıkarmıştır. Atatürk Havalimanı patlamasında bir Tunuslu generalin vefat etmesi gerek Tunus’ta gerekse Cezayir’de büyük yankı uyandırmış ve satışlarında negatif etkilemesine neden olmuştu. Buna rağmen son günlerde Türkiye’ye olan rağbette ciddi artışlar olmuştur. Bu ilginin bu ivme ile devam etmesi halinde hem Tunus’tan hem de Cezayir’den ilave charter seferleri planlanmaktadır’’ diye konuştu.
Celex travel sahibi Mustafa Ardal da Cezayir’de çok büyük turist potansiyeli olmasına rağmen yaşanan vize sıkıntısı nedeniyle Türkiye’ye yeterince turist gönderemediklerinden yakındı. Ardal, “Dış İşleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan tüm görüşmelere rağmen Cezayirliler kısa sürede vize alma konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Bu nedenle de Türkiye’ye gelmeyi çok isteyen Cezayirliler gelemiyorlar. Cezayirliler kısa vadede vize verme işleminin acilen hızlandırılmasını, uzun vadede zaten kardeş olan iki ülke arasında vizenin kaldırılması için çalışmaların başlatılmasını bekliyorlar.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.